Annonce
Odense

Millionbesparelser på børn og unge: Forældre gav politikere brunsviger

Forældre fra Stige Skole og Lumby Skole stod klar med banner for at ønske politkerne fra Børn-og Ungeudvalget et godt møde. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Tirsdag skal Børn- og Ungeudvalget beslutte, hvor de skal finde 43,6 millioner kroner til besparelser og omprioriteringer, og det har skabt utryghed blandt skoler og daginstitutioner i byen. Derfor er forældre fra Lumby Skole og Stige Skole mødt op foran forvaltningen for at ønske politikerne et godt møde.

Foran indgangen til Børn- og Ungeforvaltningen på Ørbækvej står en gruppe forældre. De er mødt op med et klapbord, der er dækket af hjemmebagte boller, brunsviger og kaffe. To mænd holder et banner dekoreret med smileys, en sol og ordlyden: "Vi håber I får et godt møde. Kærlig hilsen Lumby & Stige".

- Vi er her for at sige tak for, at de har lyttet til os, siger Winnie Stengaard, der er skolebestyrelsesformand på Lymby Skole og mor til to elever på skolen.

Gruppen består af forældre fra Stige Skole og Lumby Skole. To skoler, der i det sparekatalog, Børn- og Ungeforvaltningen udsendte tidligere på måneden, stod til at miste 4.-6. klasse. Men torsdag i sidste uge blev et nyt spareforslag smidt på banen. Et forslag, der skåner børnene og i stedet går ud over administration og ledelse. Men forløbet er ikke ovre endnu. Til dagens møde skal Børn- og Ungeudvalget træffe den endelige beslutning om, hvor de 43,6 millioner kroner til besparelser og omprioriteringer skal tages fra.

- Det er vigtigt, at politikerne har vores opmærksomhed hele vejen igennem forløbet, også selv om der er kommet et andet forslag på bordet. Vi vil vise, at vi vil have en stemme i de beslutninger, der bliver truffet for os, siger Steen Jakobsen, skolebestyrelsesformand for Stige Skole.

Annonce
Der var boller, brunsviger og kaffe til de forbipasserende. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Kage til politikere

Forældrene har stået her siden halv otte. Mødet starter halv ni. Kulden bider gennem både huer og handsker. Men humøret er højt, og alle medarbejdere, der går forbi gruppen, får tilbudt morgenmad med på vejen. Flere medarbejdere nikker anerkendende til gruppen og giver rosende ord om deres engagement.

Byrådsmedlem Reza Javid (EL) er den første politiker, der går gennem mængden af mennesker. Han bliver mødt af smil og ønsker om et godt møde.

- Vi har været imod de her besparelser hele tiden og er det stadig. For det kommer stadig til at ramme pædagogerne og lærerne. Ikke direkte, men indirekte, når der skal spares på administration, siger Reza Javid og takker de fremmødte.

Få minutter senere ankommer byrådsmedlem Mark Grossmann (V) til forvaltningen. Han glæder sig over, at forældrene er mødt op.

- Det er sådan, det skal være. Det er dem og selvfølgelig børnene, vi er her for. Og det er det, vi skal arbejde for i dag. Til mødet forventer jeg nogle klare linjer fra rådmanden, siger Mark Grossmann.

Byrådsmedlem Reza Javid (EL) var glad for at se de fremmødte, og beklager sig over det forløb, der har været omkring besparelserne på Børn- og Ungeområdet. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

- Vi står sammen

Da Mark Grossmann er gået ind til mødet er klokken halv ni. To politikere og masser af medarbejdere er gået ad den vej, forældregruppen har stået. Og det bliver mødt af blandede reaktioner hos forældrene.

- Det er dejligt, at der i det hele taget er kommet nogle politikere denne vej. Det behøvede de jo ikke have gjort. Så selv om der ikke er kommet så mange forbi, føler jeg afgørende, at vi har opnået noget. Alene det, at vi står sammen her i dag. At Stige og Lumby står sammen, siger Steen Jakobsen.

- Det er lidt ærgerligt, at vi ikke har nået at se flere i øjnene, mener Winnie Stengaard.

- Men vi har stadig opnået noget ved at være her. Vi har fået delt boller og brunsviger ud til alle medarbejdere og skabt en god stemning.

Mark Grossmann (V) håber på, at udvalget træffer en beslutning om, hvor besparelserne skal findes, til mødet tirsdag. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Mor til to og skolebestyrelsesformand for Lumby Skole, Winnie Stengaard, frygter besparelserne på skoleområdet næste år. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Skolebestyrelsesformand for Stige Skole, Steen Jakobsen, synes forløbet omkring besparelserne har været uheldigt. Den korte frist for høringssvar er en af de ting, der har været for dårlige. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce