Annonce
Erhverv

Millioner i robotvækst: 50 firmaer får globalt spark

Flemming Thinggaard har startet Autonomus Units, som står bag en automatiseret løsning, som bruger brintoverilte i kampen mod bl.a. corona-virus. Virksomheden er blandt de nyeste i den danske robotklynge, hvor et nyt samarbejde mellem Industriens Fond og Odense Robotics skal hjælpe endnu flere til global vækst. Foto: Jakob Haugaard Christiansen.
Industriens Fond skyder godt 8 millioner kroner i et nyt tre-årigt program, hvor fonden og Odense Robotics skal hjælpe 50 firmaer i robotbranchen til global vækst.

"Born global" er blevet et begreb, som man lærer før, man får en robotarm i hånden, hvis man vil ind i den spirerende robotbranche.

Universal Robots, Mobile Industrial Robots, Onrobot og Blue Ocean Robotics er blot nogle af de virksomheder, har sat en tyk streg under, at man skal tænke globalt, hvis man vil nå de høje ambitioner.

Derfor er det også meget passende global vækst, der er i fokus i et nyt samarbejde mellem Industriens Fond og Odense Robotics over de kommende tre år.

Annonce

Med otte millioner kroner i ryggen lancerer parterne fra januar et projekt, der skal accelerere udviklingen af den danske robotindustri. Industriens Fond bevilliger 8,1 mio. kroner til et vækstprogrammet under navnet "Global Growth Robotics".

Flere skal gøre som UR, MIR og BOR, der seneste har skabt masser af global opmærksomhed omkring sin corona-desinficerende UVD-robot.

- Hvis vi skal indfri det enorme vækstpotentiale,som branchen rummer, så er det helt afgørende, at danske robotvirksomheder får de bedst mulige vækstvilkår, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.


Hvis vi skal indfri det enorme vækstpotentiale som branchen rummer, så er det helt afgørende, at danske robotvirksomheder får de bedst mulige vækstvilkår.

Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.


- Med projektet Global Growth Robotics ønsker fonden at styrke robotbranchens konkurrencekraft og dermed give robotindustriens spirende eksporteventyr et positivt rygstød.

Fynsk førertrøje

Den danske robotindustri har indenfor de sidste 10 år udviklet sig til et af Danmarks mest lovende eksporteventyr, der i dag tæller mere end 300 virksomheder og beskæftiger 8.500 medarbejdere. Analyser fra Damvad Analytics viser desuden, at robotindustrien har potentiale til at skabe op mod 25.000 arbejdspladser i Danmark frem mod 2025.

Det koster mange penge både at udvikle og producere de nye robotter og teknologi til det globale marked, men det koster også mange penge at opbygge organisationen til at få robotterne ud på det globale marked, lyder det fra klyngedirektør Mikkel Christoffersen fra Odense Robotics.

Klyngen står i spidsen for programmet, der henvender sig til robotvirksomheder i hele landet.

Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

GOG

Hver sin vej for søn og far: GOG ubesejret i ligaen - Sønderjyske tabte til oprykker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydfyn For abonnenter

Bevaringsværdig bygning reddet inden sammenstyrtning: Millioner på vej til Svendborg Naturskole

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce