Annonce
Erhverv

Milliard-fusion er godkendt: H.J. Hansen er klar til at sejle mere skrot til udlandet

H.J. Hansen Genvindingsindustri er ejet af H.J. Hansen koncernen, som også ejer H.J. Hansen Vin. PR-foto: H.J. Hansen Genvindingsindustri
Fusionen mellem fynske H.J. Hansen Genvindingsindustri og konkurrenten Uniscrap er blevet godkendt. Nu er den egentlige sammensmeltning begyndt, men fusionen bærer allerede frugt.

Odense: Fusionen mellem den fynske skrot-genvindingsvirksomhed H.J. Hansen og den tidligere tyskejede konkurrent Uniscrap er blevet godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det vækkede glæde hos direktør for H.J. Hansen Genvinding, Mogens Bach Christensen, som dog ikke var i tvivl om, fusionen ville blive godkendt.

Konkret har H.J. Hansen Genvinding overtaget Uniscraps gamle hovedsæde i Taulov, 34 medarbejdere og fire jyske skrotpladser.

Annonce


Det er alle de medarbejderes, der de sidste to år har slidt og slæbt, store fortjeneste.

Mogens Bach Christensen, direktør


- Nu er vi i gang med at integrere de to virksomheder. Der er en række processer, der er dobbelte, så dem ser vi på, hvordan vi kan optimere, siger Mogens Bach Christensen, der regner med, at processen vil tage et halvt til et helt år.

Det omfatter blandt andet de nye medarbejdere, der kommer fra Uniscrap, som skal vænne sig til nye it-systemer og H.J. Hansens måder at gøre tingene på.

- Vi er vant til løbende at hyre nye folk, så vi ved godt, hvordan vi skal lære folk op. Det er de samme processer. Der er bare flere, der skal oplæres på én gang nu, siger Mogens Bach Christensen.

Dybvandshavn

Fusionen bærer dog allerede frugt fra dag et, fordi H.J. Hansen Genvinding med det samme kan handle med Uniscraps skrot-mængder.

Det øger omsætningen lige nu og her, men derudover gør fusionen det muligt at finde besparelser for virksomheden, da den nu kan sende endnu mere gods afsted med hvert skib, den sender ud i verden.

- Vi ville gerne kunne sende større skibe afsted til oversøiske markeder, og qua vi kan gøre brug af dybvandshavnen i Fredericia, kan vi gå helt op på mellem 40.000 og 50.000 tons på vores skibe, hvilket vi ikke kunne før, forklarer Mogens Bach Christensen.

Det fungerer ved, at skibene først læsses ved Lindø, som det er foregået hidtil, og derefter sejler skibene videre til Fredericia, hvor der læsses mere på skibene.

Ifølge direktør Mogens Bach Christensen er størrelsesøkonomi vigtigt i skrotbranchen. Det er grunden til, at H.J. Hansen Genvinding og Uniscraps omsætninger tilsammen bliver mere end to milliarder. PR-foto: H.J. Hansen Genvinding

H.J. Hansen Genvindingsindustri omsatte i 2019/20 for 1,33 milliarder kroner, mens Uniscrap omsatte for 345 millioner kroner. Efter fusionen forventer H.J. Hansen at kunne omsætte for over to milliarder kroner.

Mogens Bach Christensen glæder sig over, at det er lykkes H.J. Hansen at fusionere med en anden stor virksomhed kun to år efter, efter den satte gang i en stor genopretningsplan.

- Det er alle de medarbejderes, der de sidste to år har slidt og slæbt, store fortjeneste, at vi har bragt os selv i en position, hvor vi kan være med til at præge udviklingen i vores branche, siger direktøren.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Kultur For abonnenter

Ruben har været ædru i 300 dage - og fuld i 46 år: Nu er ensomheden er flyttet ind på Ærø

Odense

Et slag for nye venskaber: Dean skaber netværk gennem golf

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Odense

To generationer spiller golf: Camilla og Per har fundet fælles glæde på golfbanen

Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Danmark

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Sydfyn

To personer kørt på hospitalet: Brand i nybyggeri af uvisse årsager

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Annonce