Annonce
Livsstil

Miljøvenlige minusdage

illustration: Betina Sørensen

Test: Man skal øve sig lidt, men når man først lærer Diva'en at kende, vinder ikke mindst det indre miljø

Annonce

Den tid er ovre, hvor jeg lige mærkede efter, om jeg havde en tampon i baglommen, inden jeg gik på toilettet. Ligesom den tid, hvor jeg konstant gennem en menstruation måtte have overvejelsen i baghovedet, om det var skiftetid - og stadig helt op i 50-års-alderen opdagede det for sent.

Mit liv som Diva-tester har været underholdende. Først var der datterens reaktion. Så ung, at hun stadig ikke har haft brug for at teste noget som helst.

- Adr, hvor er det ulækket, var kommentaren, da jeg viste hende den nye dims, der skulle afløse de, efter hendes mening, mellemulækre tamponer, jeg tidligere brugte.

Ulækker ser den ellers slet ikke ud. Transparent silikone uden lugt, glat og nem at bukke sammen. I nyvasket og fugtig udgave lidt svær at styre, når den skal foldes sammen for at blive vippet på plads.

Annonce

Genialt koncept

Idéen er jo ellers genial. Noget hult, der opsamler det, der løber ud. Hvis man ikke lige trak vejret gennem næsen, så kunne man jo forestille sig samme indretning i mindre udgave til snottede unger!

Og når den er lirket på plads, er den også fuldstændig umærkelig. Det er en nem indikator på, hvornår koppen sidder rigtigt. Kan du mærke Diva'en, er der noget galt - og du må forsøge dig igen. Gør du det ikke, er du selv ude om, at den lækker.

Jeg er muligvis mindre fiks på fingrene end andre - eller skæv forneden - men det lykkedes mig et par gange at bløde ved siden af. Efter den tredje periode med DivaCup'en har vi omsider fået tilpasset os helt til hinanden.

Fakta

- Kan købes over nettet på www.bonami.dk, og der er et års tilfredshedsgaranti på DivaCup: Fuld tilfredshed eller pengene tilbage.
- Fås i to størrelser. En for kvinder under 30, der ikke har født, og en for kvinder, der har fået børn eller er over 30.
- Kan rumme 30 milliliter. En hel periodes blødning er typisk på cirka 100 milliliter.
- Kan bruges i perioder på 12 timer uden tømning.
- Pris: 399 kroner.
- Der bruges og kasseres hver dag over 400.000 bind og tamponer i Danmark.

Kilde og foto: www.bonami.dk

Annonce

Nu holder den

Nu er det bare dejligt, at den holder hele natten, så man ikke skal styrte ned på toilettet om morgenen. Dejligt, at man ikke mere i panik konstaterer, at der ikke er flere tamponer tilbage i tasken - og må på diskrete låneturnéer hos de kvindelige kolleger.

Jeg er ikke specielt bakterieforskrækket, så Diva'en får en gang håndsæbe, når der er tid til det - og ellers en afskylning under vandhanen, når det skal gå hurtigt. Og hvor skulle bakterierne også komme fra, hvis jeg bare vasker mine hænder?

Annonce

Det indre miljø

Og miljøet vinder ved mit nye bekendtskab. Nu fyldte tamponerne jo ikke meget i min skraldespand - men også mit indre miljø har det meget bedre. Jeg er nu ikke mere udtørret grænsende til sandpapir sidst i perioden - en overraskende tillægsgevinst.

Alt i alt er Diva'en noget af et fremskridt. Specielt i forhold til mit sidste forsøg i den retning, der ligger mange år tilbage. Dengang rigtige miljøfreaks selvfølgelig ikke brugte engangsrekvisitter, så en genanvendelig natursvamp var svaret. Den skulle bare tages ud, vrides og skylles og stoppes op igen.

Igen var det nok min underlivskonstruktion, der var noget galt med - for den holdt ikke tæt mere end en times tid - og damerne på Magasins toilet så mærkelige ud i ansigterne, når man gik ud og skyllede den i håndvasken.

Det handicap har Diva'en ikke. Dels behøver den ikke tømning ret tit - og skulle det være, så kan den sættes op uden afvaskning igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce