Annonce
Faaborg-Midtfyn

Miljøstyrelse fejede kritik af bordet: Faaborg Værft har skrevet kontrakt på miljøskibene

Miljøskibene har ligget på land i Svendborg, men er nu kommer til Faaborg for at blive bygget om. Foto: Søren Nielsen
Sif og Frigg landede i Faaborg tirsdag. Ordren til 30 millioner sikrer arbejde til Faaborg Værft frem til november, hvor de omstridte miljøskibe skal afleveres.

Faaborg: Miljøstyrelsen har fejet kritikken fra det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) af bordet, og dermed er det nu helt sikkert, at Faaborg Værft skal ombygge de to kommende miljøskibe Siff og Frigg, som har ligget på land i Svendborg siden 2015.

Det er en ordre til cirka 30 mio. kr.


Annonce

Bjarne Laustsen taler mod bedre vidende. Det er tredje gang siden 2004 at han forsøger starte en hetz mod os. Hver gang er han blevet afvist af skiftende miljøministre.

Jan Mortensen, direktør for Faaborg Værft.


Faaborg Værft vandt knebent udbuddet foran JOBI Værft i Strandby, der ellers vandt arbejdet med de to miljøskibe, inden udbuddet blev annulleret på grund af en fejl i udbudsmaterialet.

Selv om Faaborg Værft vandt udbuddet 30. juni, var der forbehold for indsigelser, og det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen gik til Miljøstyrelsen med en indsigelse om, at det fynske værft ikke har den miljøgodkendelse til at drive værftsvirksomhed som de øvrige budgivere har - og har brugt mange penge på at opnå.

Værftsdirektør er vred

Kritikken gør direktøren for Faaborg Værft, Jan Mortensen, vred:

- Bjarne Laustsen taler mod bedre vidende. Det er tredje gang siden 2004, at han forsøger starte en hetz mod os. Hver gang er han blevet afvist af skiftende miljøministre, der har konstateret, at vi har alle de certificeringer, tilladelser og godkendelser, vi skal have.

Værftsdirektør Jan Mortensen er vred over kritikken fra Bjarne Laustsen, som han finder unfair, usaglig og usand. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Samme konklusion nåede Miljøstyrelsen mandag, hvor kontorchef Morten Jepsen og Jan Mortensen satte deres underskrifter på kontrakten, så Sif og Frigg tirsdag kunne transporteres fra Svendborg til Faaborg, hvor ombygningen, der skal stå på frem til november, straks kunne sættes i gang.

Jan Mortesen kalder det "en pæn, stor ordre, som fint supplerer opgaverne for den kapacitet, der er på værftet".

Annonce

Beskæftiger 50-70 mand

Faaborg Værft beskæftiger i øjeblikket omkring 50 mand og har daglige arbejdsopgaver til 15-20 underleverandører, så ombygningen har en vis betydning for beskæftigelsen i området.

- Foreløbig skal vi i hvert fald ikke være færre, end vi er i øjeblikket, bemærker Jan Mortensen, der måske skal tage flere folk ind.

Bjarne Laustsen siger til TV2 Nord, at han ikke vil slippe sagen:

- Det er helt ufatteligt, at de ikke kræver en værftsgodkendelse, så sagen slutter altså ikke her. Nu går opgaven til Faaborg Værft, og så vil jeg sikre mig, at det arbejde, der bliver lavet, bliver lavet ordentligt og til den pris, der er aftalt - sikre mig, at der ikke pludselig kommer nogle ekstraregninger.

Bjarne Laustsen (S) er utilfreds med, at Faaborg Værft har vundet ordren, som et værft fra hans egen valgkreds også bød ind på. Arkivfoto.

Bjarne Laustsen siger videre, at han vil arbejde for, at der i fremtiden ikke bliver stillet "for få" krav til virksomhedernes miljøgodkendelser fordi det favoriserer de virksomheder, der som Faaborg Værft kan slippe for at bruge penge på godkendelser, som andre værfter er pålagt at bruge penge på, fordi de har adresse i en anden kommune.

Annonce

Kom og se godkendelserne

Jan Mortensen har ingen problemer med at blive kigget over skulderen af folketingsmedlemmet:

- Jeg vil bare ønske, han vil sætte sig ind i sine ting, før han udbasunerer sine beskyldninger. Vi har ikke sparet på noget som helst i forhold til at få vores papirer i orden. Bjarne Laustsen er til hver en tid velkommen til at komme og se vores miljøgodkendelser. Det, synes jeg, han burde have gjort for længe siden.

Ombygning af Sif og Frigg er en ordre til 30 mio. kr. Foto: Søren Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce