Annonce
Kerteminde

'Miljøsnakken' giver Hviids Pejsecenter nyt underskud

Arkivbillede fra dengang Anne Hein Pawsø overtog forretningen fra faderen i 2006.
Salget af brændeovne går ikke efter planen i Hviids Pejsecenter. Ejeren mener, at miljøsnakken og regeringens trusler om afgifter, får folk til at vælge fyringsmetoden fra.

Man plejer at forbinde brændeovne og den åbne ild med varme og hygge.

Men ifølge indehaveren af Hviids Pejsecenter, Anne Hein Pawsø, så har det billede ændret sig. Nu tænker folk mere på klimaet, og det kan ses på dette års regnskab i Hvids Pejsecenter.

De kan for regnskabsåret 18/19 præsentere et underskud på -61.418 kroner. Det er et mindre underskud end på det forrige regnskab, men ikke er stadig ikke et godt et af slagsen.

- Man vil selvfølgelig hellere have plus end minus, siger Anne Hein Pawsø.

Annonce

Miljøsnakken påvirker regnskabet

I følge Anne Hein Pawsø, så skal forklaringen på de seneste års regnskaber findes i den stigende interesse for klimaet.

- Læser man om det i medierne eller hører, hvad politikerne siger, så er det klart at synet på ildstæder og brændeovne har ændret sig, siger hun.

- Den nuværende regering truer med afgifter eller helt at fjerne brændeovne, og så vil folk jo ikke købe dem nu, hvis der kommer stigende afgifter næste år.

- Så det er ikke bare her, men i hele landet, at vores branche oplever et fald efter al den her miljøsnak, forklarer Anne Hein Pawsø.

Brændeovne udvikler sig

Man skal passe på klimaet, mener Anne Hein Pawsø. Og det er man også opmærksom på i brændeovnsbranchen.

- Brændeovne har udviklet sig kraftigt, og de er blevet langt mere miljøvenlige, end de var før i tiden, siger hun.

Hun var glad for et tilskud, som den forrige regering indførte, hvor man fik 2000 kroner, hvis man udskiftede sin gamle brændeovn med en mere miljøvenlig en af slagsen. Men den nuværende regerings trusler om afgifter og afskaffelser falder ikke i Anne Hein Pawsøs smag.

Hviids Pejsecenter er en stolt, gammel Kerteminde-virksomhed. Og det bliver det ved med at være, hvis man spørger Anne Hein Pawsø.

- Jeg håber og tror på, at jeg kan fortsætte, til jeg skal på pension.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce