Annonce
Nyborg

Miljødirektør efter "frikendelse" af Lynfrost-grunden: En glædens dag

Forureningen her på Lynfrost-grunden i Nyborg udgør ifølge Region Syddanmark ikke nogen trussel for vandmiljøet i Storebælt og Nyborg Fjord. Foto: Kathrine Becher Damkjær
Den dårlige nyhed er, at der næppe bliver renset op på Lynfrost-grunden de første mange år. Den gode er til gengæld, at forureningen ikke truer vandmiljøet i Storebælt.
Annonce

Nyborg: Region Syddanmarks "frikendelse" af forureningen på Lynfrost-grunden i Nyborg er en god nyhed.

Det mener Nyborg Kommunes vicekommunaldirektør og teknik- og miljødirektør, Søren Møllegård.

Han har som embedsmand ingen mening om ejerens fremtidsplaner om et butiksbyggeri på grunden ved Storebæltsvej.

Men som miljødirektør er han tilfreds med dokumentationen for, at den gamle og omfattende tjæreforurening i området ikke truer vandmiljøet i nærheden.

- Det er en glædens dag, når vi nu kan konstatere, at den forurening, som der jo er på grunden, ikke forurener Storebælt og Nyborg Fjord, fastslår Søren Møllegård.

Region Syddanmark har på baggrund af nye undersøgelser konstateret, at der ikke er risiko for spredning af forureningen.

Og dermed er vejen banet for ejeren, Philipsen Gruppens, planer om et byggeri med et samlet butiksareal på 15.000 kvadratmeter.

Annonce

Ikke "bestilt" Arbejde

De nye undersøgelser på Lynfrost-grunden er blevet til på Philipsen Gruppens initiativ.

Men ifølge Søren Møllegård er der ikke hold i en tilsyneladende udbredt myte om, at der i sådanne tilfælde er tale om "bestilt" arbejde.

- Det er rigtigt, at Philipsen Gruppen har betalt for undersøgelserne og rapporten. Men det er altså ikke Philipsen Gruppen, der som sådan har udarbejdet rapporten. Og det er Region Syddanmark, der har vurderet resultaterne og konkluderet på dem, så det er ikke rimeligt at påstå, at der er tale om et "bestilt" stykke arbejde. Loven er nu engang skruet sådan sammen, at hvor det offentlige ikke vil påtage sig opgaven, kan den private lodsejer selv sørge for at få foretaget undersøgelser, understreger Søren Møllegård.

Lynfrost-grunden er af Region Syddanmark i forvejen registreret som en forurenet grund, hvor der ikke er fare for grundvandet eller for menneskers sundhed i øvrigt.

Derfor er Lynfrost-grunden heller ikke på de danske regioners liste med grunde, hvor der et akut behov for oprensning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce