Annonce
Kerteminde

Milestones køb af Nordre Havnekaj: Der ligger en mulig bombe under handlen

Der var store smil både hos Jesper Schmitz, Milestone DG,  og borgmester Kasper Olesen, da det kunne afsløres, at det var Milestone DG, der vandt tilladelsen til at bygge på Nordre Havnekaj.  Onsdag den 16. september er den endelige handel af Nordre Havnekaj på dagsordnen. Arkivfoto: Helle Kryger
Når byrådet onsdag den 16. skal behandle salget af Nordre Havnekaj, er der med indbyggede forbehold: Handlen træder først i kraft, når Planklagenævnet har endeligt afgjort de to klager, der ligger over lokalplan 314.
Annonce

Kerteminde: Formentlig beslutter et flertal i byrådet sig onsdag den 16. september for at godkende salget af Nordre Havnekaj til firmaet Milestone DG.

Men det betyder ikke, at den nye ejer af grunden herefter kan gå i gang med at grave og bygge. Købsaftalen bliver nemlig en med en mulig bombe under.


- Når du kigger på Planklagenævnets hjemmeside, oplyser de, at sagsbehandlingstiden er cirka et halvt år, og de her klager kom ind i sommer. Indtil da kan køber ikke gå i gang med noget, for indtil da, er det ikke hans jord, forklarer Leif Hansen.

Leif Hansen, chefjurist i Kerteminde Kommune


I Byråds dagsorden for torsdagens møde står den nemlig, at handlen vil være betinget af, at "klage til Planklagenævnet over lokalplan 314 er endeligt afgjort, således at købers byggeri kan opføres uden væsentlige ændringer."

Det vil på godt dansk sige, at handelen ikke bliver gennemført, før end klagerne er behandlet færdigt.

Kommunens chefjurist Leif Hansen mener, der er et berettiget håb om, at den afgørelse foreligger senest med udgangen af året:

- Når du kigger på Planklagenævnets hjemmeside, oplyser de, at sagsbehandlingstiden er cirka et halvt år, og de her klager kom ind i sommer. Indtil da kan køber ikke gå i gang med noget, for indtil da, er det ikke hans jord, forklarer Leif Hansen.

Annonce

Også klager i Ankestyrelsen

Selvom der altså fra starten er ventetid, så er handlen juridisk bindende for begge parter, når der først er underskrevet, fastslår Leif Hansen.

Afgørelsen fra Planklagenævnet afventes med nogen spænding, for det kan være lige fra ingen eller meget små justeringer til en ophævelse af lokalplan 314.

Bebyggelsesprocent og klimatilspasning

Den ene af to klager over lokalplan 314 kommer fra Carl Ove Dydensborg og Leslie Ann Schmidt som repræsentanter for borgergruppen "Vores Nordre Havnekaj". Den handler primært om bebyggelsesprocent og om det faktum, at arealet til salg i løbet af forhandlingerne med køber voksede fra 6500 til 7700 kvadratmeter.

Den anden klage, der kommer fra Caroline og Flemming Kold, handler om klimatilpasning eller rettere sagt mangel på samme.

Leif Hansen tør ikke begynde at gætte på, hvad der skal ske, hvis lokalplanen ophæves: Så har vi en ny situation, lyder det kortfattede svar.

Der ligger foruden klagerne til Planklagenævnet også klager hos Ankestyrelsen, men dem forholder kommunen sig ikke til.

- Ankestyrelsen kan man altid gå til, så vi kan ikke gøre de mange beslutninger, der træffes i kommunen, betinget af, at Ankestyrelsen har behandlet en klage. Men Planklagenævnet er det en anden sag, fordi de klager relaterer direkte til vedtagelsen  af lokalplanen, forklarer Leif Hansen.

Klagerne i Ankestyrelsen kan ellers få endnu videre konsekvenser. I yderste konsekvens kan føre til en ophævelse af handlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Annonce