Annonce
Sport

Mikkelsen i finale-drama

Thomas Mikkelsen - i midten - scorede for OB i optakten til sæsonen i træningskampen i Magdeburg, men blev vurderet til ikke at få nok spilletid, så Dundee United fik lov til at leje den tidligere Fredericia- og Vejle- og Gøteborg-angriber. Foto: Kim Rune

Dundee United møder Hamilton i play-off-finaler om en plads i den skotske Premier League.

Fodbold: OB-angriberen Thomas Mikkelsen, der sæsonen ud er udlejet til den tidlgiere skotske storklub Dundee United, spiller en vigtig rolle i klubbens jagt på at vende tilbage til den skotske Premier League.

Mikkelsen blev i april kåret til månedens spiller og har genvundet formen efter en krise midt i sæsonen - for både klubben og angriberen.

Men nu står United i den altafgørende play-off-finale, hvor præmieren er en plads i øverste liga og kampe mod storklubber som Rangers, Celtic, Aberdeen og Hearts. Hibernian er allerede rykket op fra den direkte plads, mens de nsæte tre skulle spille play-off. Her startede nummer tre Dundee United med at besejre den gamle danskerklub Greenock Morton, der sluttede som nummer fire, over to kampe, og dermed røg United i en finale mod andenplacerede Falkirk, der som beløning for andenplads fik en pause efter grundspillet.

Modstander i afgørende play-off bliver Hamilton Academical, der overraskende har overlevet i en del sæsoner i Premier League, men slutter andensidst. Hamilton ligger lige syd for Glasgow og lige øst for motorvejen, og på den anden side ligger den gamle OB-modstander Motherwell, som i det nylige lokalopgør trak den afgørende sejr hjem. På samme vis fik Dundee FC og Kilmarnock klaret sig fri, mens højlandsklubben Inverness ryger direkte ud.

Den første kamp mellem Dundee United og Hamilton spilles på torsdag hos United, og her kan Thomas Mikkelsen for alvor bevise, at han er værd at satse en ny kontrakt på. Mikkelsen er til sommer fri af kontrakten i OB, som forlængst har skrevet med Silkeborgs fysisk stærke Nicklas Helenius, og dermed virker OB færdig med at forstærke sig på angrebsfronten, hvor man allerede har Anders. K. Jacobsen og Rasmus Festersen - ud over spillende alternativer som Rasmus Jönsson og Jóan Símun Edmundsson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce