Annonce
Nyborg

Mikkel og Martin ville være sammen

Her arbejder Martin Teil og Mikkel Runøe og træffer alle vigtige beslutninger i fællesskab. Det plejer ikke at være et problem at blive enige. Langt de fleste af Runøe & Teils ansatte har travlt ude på byggepladserne og kommer kun sjældent til "hovedkvarteret" i Ørbæk, hvor der ud over de to ejere kun er en ansat på kontoret. Foto: Mogens Rasmussen.
De to mænd bag vækstvirksomheden Runøe & Teil var sikker på, at de ville lave et eller andet sammen. Men det var lidt af et tilfælde, at det blev et byggefirma.

Ørbæk: Det startede for mange år siden da de var omkring 14-15 år. Via venner og bekendte mødtes de to halvstore drenge, Mikkel Runøe fra Kværndrup og Martin Teil fra Nyborg-kanten. Og de var ikke længe om at finde ud af, at de gik ualmindeligt god i hak sammen.

De to blev rigtig gode venner og begyndte blandt andet at dyrke sport sammen - i øvrigt altid noget med udfordringer og action i: Boksning, triatlon og mountainbike.

- På et tidspunkt blev vi enige om, at vi ville arbejde sammen. Men vi var ikke klar over, hvad det skulle være for noget arbejde. Vi snakkede om at gå ind i politiet sammen. Elle oprette et sikkerhedsfirma, der skulle passe på skibsfarten i farlige områder, siger Mikkel Runøe.

Mikkel Runøe blev uddannet som bygningskonstruktør, Martin Teil havde fået en tømreruddannelse plus en uddannelse som bygningskonstruktør, da de ved et tilfælde blev spurgt, om de kendte nogen til en halvstor byggeopgave med at opføre en 1. sal på et hus - et projekt, der var stoppet, fordi et andet byggefirma var gået ned. De sagde ja, og snuppede selv opgaven, og dermed var Runøe & Teil startet - i øvrigt uden startkapital og med en halvgammel Mazda 323 som bil.

Det var i 2011.

Annonce

Venskabet holder

Nu ni år efter kan de konstatere, at venskabet holdt til at opbygge en stor virksomhed. De to makkere har skubbet deres skriveborde sammen, så de sidder lige overfor hinanden, og her træffes alle vigtige beslutninger i firmaet. I enighed.

- Vi er næsten altid enige. Måske i 99 procent af sagerne, siger Martin Teil.

- Men vi er ikke ens, og det er en fordel. Vi supplerer hinanden, siger Mikkel Runøe.

De to er ikke længere med på byggepladserne - undtagen til byggemøderne, så det bliver til mange timer tæt sammen på kontoret, der altså i dag fremstår et meget moderne byggeri, men i virkeligheden er et tidligere knallertværksted og klubhus for Ørbæk Boldklub.

Men selv ikke efter mange timer sammen på arbejde er de to venner trætte af hinanden. De kommer sammen privat og træner også sammen. Men de har begge en privat base: Mikkel Runøe bor i Kværndrup med sin kone og tre børn, mens Martin Teil bor lidt uden for Nyborg med sin kæreste og deres barn.

Runøe & Teil blev for nogle år siden organiseret som et anpartselskab - naturligvis med de to stiftere som ligestillede med hver 50 procent. Der er ikke noget krav om en adminstrerende direktør i sådan et selskab, så de er ligestillede som ledere af virksomheden.

Og da de fornylig blev enige om, at virksomheden går så godt, at der var råd til nye biler til cheferne, skulle bilerne naturligvis være helt ens:

To nøjagtig ens skinnede sorte Mercedes'er som symbol på Martin og Mikkels's parløb. Og på at det går godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce