Annonce
Sport

Mikkel Hansen hanker op i holdkammerater: Alle må se indad

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Niveauet skal løftes markant på det danske hold, for ellers er det slut efter næste kamp, siger Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen er frustreret over situationen ved EM, hvor Danmark efter blot et point i to kampe har smidt sin skæbne over i hænderne på andre resultater.

Danmark er presset til at vinde den sidste kamp i gruppespillet mod Rusland, mens Island forinden skal vinde over Ungarn. Sker de to ting ikke, er Danmark ude.

Tilmed skal Danmark vinde med mindst to mål, hvis Island kun vinder med et.

- Det er selvfølgelig ikke en situation, som nogle af os kan lide at være i. Men det kan vi ikke gøre så meget ved nu. Vi må vente at se, hvad der sker onsdag. Og så må vi gøre vores eget arbejde.

- Det handler om at forberede os på at vinde kampen med to mål eller mere over Rusland. Er det nok, så skal vi være glade for, at vi er videre, og så må vi køre på.

- Er det ikke nok, må vi se os selv i spejlet og sige et stort tak til os selv for, at vi ikke har leveret på et højere niveau. For det har godt nok ikke været særligt godt, erkender Mikkel Hansen.

Han er frustreret over, at det danske spil halter og har en opfordring til alle på holdet.

- Jeg er med på, at vi har spillet to dårlige kampe. Men jeg tror også, at vi alle sammen har fundet ud af alvoren i situationen i øjeblikket. Forhåbentlig kan vi løfte vores niveau markant.

- Det sker ikke af sig selv, så det handler om, at alle får set indad og fokuserer på at feje for egen dør, inden man kigger på alle andre, pointerer han.

Fejlafleveringer, tekniske fejl og brændte chancer har fyldt en del i de to første danske kampe mod Island og Ungarn.

- Der har været for mange fejl fra os alle sammen. Hvis vi i omklædningsrummet efter en kamp alle sammen sidder med et par personlige fejl, så bliver man bare straffet på det her niveau.

- Sådan har det været indtil videre. Det har ikke været godt nok. Det, tror jeg, er vi alle sammen klar over. Det håber vi på at ændre mod Rusland, siger Mikkel Hansen.

Han ærgrer sig over nogle dommerkendelser, der efter hans mening var forkerte og gik imod Danmark i de to første kampe, men han vil ikke lade det være en undskyldning.

- Det ændrer ikke på, at det er os selv, der har smidt det hele væk og ikke har spillet godt nok, siger Mikkel Hansen.

Strukturen ved det igangværende EM har gjort, at der ikke er plads til mange svipsere. Så er man ude, da kun to af fire hold fra gruppen går videre. Det mærkede Frankrig, der var ude efter to kampe. Og nu kan Danmark ryge ud efter tre.

Alligevel ønsker Mikkel Hansen ikke et anderledes turneringsformat.

- Det er jo også det sjove ved de her slutrunder. Hvis man ikke rammer den et vist sted, så er der ikke langt til, at man ryger ud, siger Mikkel Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce