Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mikado inviterer til pigeaften på Det Hvide Pakhus

Lene Lysemose (tv) og Jane Lundsfryd gentager successen med en pigeaften på Det Hvide Pakhus. Foto: Maria Retoft Pedersen

Faaborg: Veninder, mode og lækker mad. Det kunne være opskriften på en god aften for mange kvinder, og det er sådan en aften, Jane Lundsfryd og Lene Lysemose fra tøjbutikken Mikado står bag.

Det sker den 3. oktober klokken 18.30, og billetterne er til salg fra den 4. september i butikken i Østergade.

- Vi holdt en lignende aften sidste år, og det var simpelthen fuldstændig fantastisk, siger Jane Lundsfryd, som håber, at alle 85 pladser igen i år bliver udsolgt.

Aftenen starter med bobler og snacks på Det Hvide Pakhus, hvor kok og forpagter Thomas Pedersen står for middagen med efterfølgende "sødt". Kvinderne bliver placeret rundt omkring ved små borde sammen med dem, de har købt billet sammen med.

I løbet af aftenen bliver der så modeshow med efterårsmoden fra Mikados leverandører.

- Det foregår som "walk around", hvor modellerne går rundt mellem bordene, hvor gæsterne sidder og snakker og kan spørge ind til stof, pris, mærke og så videre. Det er en lidt anden måde at gøre det på, men det fungerer rigtig godt i den her sammenhæng, lyder det fra Jane Lundsfryd.

Modellerne er lokale kvinder i alle aldre.

Hun og kollegaen glæder sig til endnu engang at være værter ved pigeaftenen.

- Vi synes, det er sjovt, spændende og hyggeligt at møde mennesker på denne måde og samtidig vise, hvad vores butik indeholder, siger hun.

Billetterne koster 295 kroner pr. person.

Annonce
Sådan så det ud sidste år, hvor alle 85 pladser var udsolgt til Mikados pigeaften. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce