Annonce
Livsstil

Musiker Søren Munk: - Pludselig står man i et mørkt rum og kigger bag en ensom mands øjne

Søren Munk spiller med et band, når tiden og stedet er til det. Han er aktuel med albummet ”Purr Show”. Foto: Elisabeth Dalziel
Musiker Søren Munk bor i den engelske hovedstad, som efter hans mening er det mest multikulturelle sted i verden.

- Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Det er en konstant og vigtig del af livet. Jeg blev tiltrukket af London i sin tid, fordi hele verden er her. De fleste kulturer har en form for manifestation i denne fantastiske storby - efter min mening er det nok det mest multikulturelle sted i verden. Kulturer lever med hinanden, ikke i ghettoer eller områder på samme måde som i New York eller Paris. Da jeg først kom til London, fik jeg med det samme en følelse af, at alting kunne ske, at her var jeg fri til at være lige præcis mig selv. Så for at vende tilbage til spørgsmålet, bare det at bo her er altid en kulturoplevelse. Om det er kunst, musik, film, mad, så er det alt sammen en del af, hvorfor jeg vælger at bo i London. Det kortere svar er, at jeg som mange er drevet af nysgerrighed og eventyrlyst. Jeg synes, det er vigtigt altid at søge at udvide ens horisont. Man føler sig mere i live, mindre ensom og er bedre i stand til at sætte sit eget liv i perspektiv. Uden kulturoplevelser er der ikke megen ilt til det bål, man selv prøver at få til at brænde.


- Hvilken bog eller blad har givet dig en god oplevelse?

Annonce

- ”Troldmanden” af John Fowles. Det er, som om John Fowles er forsvundet lidt fra folks bevidsthed nu om dage. Jeg har stadig aldrig haft en lignende oplevelse som med denne fantastiske historie. Jeg var 20 år og befandt mig for en stund i Kenya. Det viste sig at være den perfekte bog til denne tilstand. Den følger en ung mand, som forlader sin kæreste og sit liv i England og tager et job hos en ældre kunstner på en græsk ø, og så begynder det. Bogen ligner lidt en mursten, men efter 10 sider ved du bare, at du ikke vil kunne lægge den, før du har gjort den færdig. Den drager dig ind og løber af sted med dig så kraftigt, at du tror, at slutningen på historien er lige om hjørnet, men i virkeligheden har man kun læst en femtedel.


- Hvilket album eller koncert vil du gerne høre igen?

- Neil Young på Roskilde Festival i 1990’erne er stadig min største koncertoplevelse. Det var sommer, og alt var perfekt. Neil spillede med legendariske Booker T. & the MG’s, som var det perfekte backing-band. Mere delikate og roligt groovy end Crazy Horse. Det var en dybt inspirerende oplevelse på det kunstneriske niveau.


- Hvilken film, tv-serie eller teaterstykke har gjort indtryk?

- ”Bitter Lake” af Adam Curtis om Afghanistan. Jeg bruger hermed muligheden til at sprede ordet om Adam Curtis generelt og hans fortryllende dokumentarfilm. Tjek også ”Hypernormalisation”. Som gammel BBC-instruktør har han adgang til hele BBC’s enestående arkiv gennem tiderne. Han bruger det mesterligt til at forsøge at fortælle os om, hvorfor vores verden måske i dag er, som den er.

Søren Munk

Født i 1972 og vokset op i Kenya, Indien og sit hjemland Danmark. Senere førte kærligheden til engelsk alternativ musik ham til London, hvor han også bor i dag.

Søren Munk har i en årrække arbejdet som kameramand for Channel 4 Nyheder, hvor han har dækket nogle af de store globale begivenheder i nyere tid: invasionen af Irak, historien om Isis i Syrien og Talebans nylige magtovertagelse i Afghanistan.

Ved siden af sit arbejde i nyhedsbranchen har han arbejdet med og dyrket sin store musikalske lidenskab. Han har spillet i bands og komponeret tv-musik - heriblandt temamelodien til den populære animerede børneserie ”Charlie og Lola”.

Søren Munk er aktuel med debutalbummet ”Purr Show”, der netop er udkommet og beskrives som ”melodisk og intenst med elementer af dream pop, slowcore og klassisk sangskrivning”.


- Hvilket kunstværk eller udstilling tænker du tilbage på?

- Van Gogh på The Met i New York. Han har jo bare det stærkeste udtryk, det går lige ind og sætter sig hver gang. Det var en speciel tid for mig på det tidspunkt, jeg var nok mere modtagelig end normalt. Man går rundt i mulighedernes by New York med millioner af andre, og pludselig står man i et mørkt rum og kigger bag en ensom mands øjne i en fjern tid i en landsby i Sydfrankrig.


- Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Det er jo så normalt og næsten kedeligt for danskere, det ved jeg godt, men jeg nyder hver dag at se min klassiske PH-lampe hænge over spisebordet i mit hjem i London. Det er utroligt, hvor mange kommentarer jeg hele tiden får for noget, som er så ordinært hjemme i Danmark. Et helt igennem fantastisk og tidløst design.


- Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Jeg synes, jeg konstant bliver bombarderet af kulturoplevelser via mit arbejde rundtom i verden. For det meste søger jeg ofte tid til at skrue ned for indtrykkene, hvis jeg skal være ærlig. I et perfekt liv stod mit band altid klar, så jeg lige kunne tage guitaren på og begynde at spille.


- Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Det er nok noget så gnavent som at skulle lytte til dårlig musik fra andres høretelefoner i toget, eller utallige restauranter, som insisterer på at spille konstante playlists med overfladisk lounge house-musik for eksempel, haha.

Man føler sig mere i live, mindre ensom og er bedre i stand til at sætte sit eget liv i perspektiv. Uden kulturoplevelser er der ikke megen ilt til det bål, man selv prøver at få til at brænde.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Annonce