Annonce
Faaborg-Midtfyn

Midtfynske unge får del i støtte fra Kulturregion Fyn

Fem projekter for og med ung kultur har fået 650.000 kroner fra Kulturregion Fyn. PR Foto
Kulturregion Fyn har givet 650.000 kroner til fem projekter lavet for og af unge - flere af dem drypper på de midtfynske unge, blandt andet en kunstnerisk opgradering af opholdssteder i Ringe.

Ringe: En skateboardfestival, spiludvikling og teaterworkshops.

Det er bare nogle af de initiativer, som Kulturregion Fyn har valgt at støtte via en ny ungekulturpulje. Fem projekter er nu udvalgt til at modtage tilsammen 650.000 kroner.

Et af de udvalgte projekter er workshops med kunstneren Christian Elovara Dinesen. Han vil sammen med unge fra produktionsskoler opgradere tilholdssteder i blandt andet Ringe.

Målet er, at de unge skal give opholdsstederne deres egne varige, kunstneriske præg.

Christian Elovara Dinesen har tidligere gjort sig bemærket med projektet LED, hvor han udsmykkede kunstbænken i Ringe med LED-lys sammen med produktionsskoleelever.

Annonce

Spiludvikling

Den Fynske Spilfabrik i Årslev er også en af de heldige støtte-modtagere.

Den Fynske Spilfabrik vil etablere et fritidstilbud til talentfulde unge mellem 16 og 25 år, der interesserer sig for spiludvikling. Under forløbet udvikler de unge en prototype på et spil, som både kan være et analogt brætspil, men også et digitalt computerspil. Når prototypen er på plads, modtager de unge undervisning i mulighederne for at gøre deres spil til en forretning. Hvordan genererer man profit på sit spil? Og hvordan bygger man en virksomhed op omkring det?

Forløbet vil foregå i Den Fynske Spilfabriks fysiske rammer på Polymeren i Årslev. Den Fynske Spilfabrik anslår at kunne tiltrække 100 unge til undervisningsforløbet.

Kulturentreprenører

Lars Erik Hornemann (V), formand for Kulturregion Fyns politiske styregruppe, fortæller, at der er mange gode grunde til at understøtte ungekulturmiljøet på Fyn.

- På Fyn er vi velsignet med et stærkt vækstlag af kreative unge med masser af idéer. Det er Kulturregion Fyns opgave at give disse unge et økonomisk fundament, så de kan føre deres idéer til kulturprojekter ud i livet.

- Det er mindst lige så vigtigt, er, at vi støtter de initiativrige unge i at blive kulturentreprenører. Det er en god investering, for stærke kulturentreprenører styrker det fynske kulturliv, og et godt kulturliv bidrager til både borgertrivsel og -tilvækst, siger Lars Erik Hornemann i en pressemeddelelse.

For og af unge

De fem projekter, som får støtte fra Kulturregion Fyns ungekulturpulje, er blevet udvalgt af Kulturregion Fyn på baggrund af vurderinger og anbefalinger fra et fagligt panel.

Der er i udvælgelsen lagt vægt på, at projekterne kommer unge på hele Fyn til gode.

For at komme i betragtning skulle projekterne henvende sig til aldersgruppen 15-25 år og inddrage fynske unge fra mindst tre af Kulturregion Fyns medlemskommuner.

Derudover blev der lagt vægt på projekternes evne til at tiltrække og inddrage nye målgrupper, inddrage og styrke unges kompetencer med kulturelt iværksætteri og deres lyst til at eksperimentere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce