Annonce
Faaborg-Midtfyn

Midtfynske lokalområder rykker tættere sammen

Tina Ellegaard er tovholder på klyngeprojektet, der involverer landsbyer rundt om Ringe. Arkivfoto

Otte små lokalområder ved Ringe vil lave et klyngesamarbejde. Tilskud på 75.000 kroner gør samarbejdet muligt.

Midtfyn: I det tidlige forår blev Gislev, Ryslinge og Kværndrup foregangsbyer, da de kastede sig ind i arbejdet med at skabe en såkaldt landsbyklynge, hvor de tre områder arbejder tættere sammen.

Målet er at stå stærkere, og nu er en anden midtfynsk landsbyklynge på vej.

Det er lokalområder syd og vest for Ringe, der rykker tættere sammen. Det er blandt andet Hillerslev, Krarup, Espe og Herringe, og tovholder på projektet er Tina Ellegaard, tidligere formand for Hillerslev Sogns Lokalråd.

Overskriften på samarbejdet er i første omgang kommunikation.

- Vi er alle landsbysamfund, og ingen har en fysisk butik, hvor man kan kommunikere med hinanden. Vi har faktisk ikke et sted, hvor vi kan kommunikere med hinanden, men alle steder er der foreninger, der har problemer med at skaffe medlemmer til arrangementer eller til poster i bestyrelsen, siger tovholderen.

- Så det har noget at gøre med synlighed, og det vi gerne vil arbejde på er at skabe en kommunikationsplatform, så kan hjælpe hinanden og udbrede vores budskaber, forklarer Tina Ellegaard.

Annonce

Landsbyklyngen

Ideen om klyngesamarbejdet er født af lokalrådene.Det er Rudme-Herringe, Hillerslev Sogn og lokalrådet for Heden, Vantinge og Gestelev, men HEVA, Espe Borgerforening, Krarup Borgerforening og Espehallen er også med ved bordet.

Foreninger, klubber og forsamlingshuse inviteres med i samarbejdet.

Målet er ikke at skabe nyt, men at det eksisterende styrkes.

75.000 til at starte på

Forleden blev projektet tilgodeset med 40.000 kroner af Folkeoplysningsudvalget, og nu har Lokalsamfunds- og Planudvalget skudt 35.000 kroner i landsbyklyngen.

- Vi har oplevet, at klyngeprojektet i Gislev, Ryslinge og Kværndrup er endt ud med, at man i den grad kan se hinandens styrker og finde synergierne. Og at der er en positiv effekt af, at der kommer folk udefra og med friske øjne kan bidrage til det, siger DF-politikeren Anne Møllegaard Mortensen, der er formand for kommunens Lokalsamfunds- og Planudvalg.

- Det er det samme i det nye samarbejde, men bare i en lidt bredere kontekst, og det vil vi gerne støtte op om, tilføjer udvalgsformanden.

Det er DGI, der står bag idéen om landsbyklyngerne, og de 75.000 kommunale kroner er en forudsætning for, at det midtfynske projekt kan komme i betragtning til en af 25 nye landsbyklynger, som nu sættes i gang over hele landet. Fire er allerede fundet, og næste ansøgningsrunde er i januar, og her ligger en ansøgning fra det midtfynske i puljen.

- Uanset om vi kommer med eller ej, vil vi arbejde videre med det. Men det at få en udefra med ind, det er en stor fordel, siger Tina Ellegaard med henvisning til, at en konsulent fra DGI så vil blive knyttet til landsbyklyngen.

Hvordan samarbejdet kan strikkes sammen, og hvad det skal indeholde, skal drøftes med borgerne på et møde den 23. januar klokken 19 i Espehallen.

- Der er flere ting i spil, men det handler også om, hvad borgerne ønsker, og derfor vil vi også gerne have det her borgermøde. Der er idéer, der ligger og ulmer, men det er ikke noget konkret endnu. Vi skal først kunne kommunikere med hinanden, siger Tina Ellegaard, som ikke har et bud på, hvordan det skal gøres.

- Helt hvordan sådan en platform skal se ud, det ved vi ikke, men vi vil gerne benytte Keld (Jakobsen, manden bag Facebook-siden Rundt om Ringe. red.) og han vil også være med på mødet, for vi skal ikke ud og opfinde noget helt nyt. Og så har DGI også nogle idéer til, hvordan det kan gøres, og det håber vi også, at vi får glæde af, siger tovholderen på den nye midtfynske landsbyklynge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce