Annonce
Faaborg-Midtfyn

Midtfyn mindes atombombens ofre

Idyllen ved Ringe Sø bliver 6. august ramme om en højtidelighed til minde om ofrene for Hiroshima-atombomben i 1945. Arkivfoto

Højtidelighed ved Ringe Sø på årsdagen for Hiroshima-atombomben.

Ringe: - Verden kalder på en aktiv fredsbevægelse. Der er fredsbevægelser i de større byer i Danmark, som er meget aktive. Men når jeg snakker med venner og bekendte, så lyder det: "Er fredsbevægelsen ikke stendød?" Når den danske regering undlod at deltage i afstemningen i FN om en global traktat, som forbyder enhver anvendelse af atomvåben, og som forbyder alle lande at producere eller anskaffe atomvåben, ja, så er det tid at vågne op, skriver talsperson for Enhedslisten i Faaborg-Midtfyn, Kirsten Lundgaard i en pressemeddelelse.

Hun opfordrer samtidig alle til at deltage i mindedagen for Hiroshima, den japanske storby, som blev ramt af en atombombe for 72 år siden.

- Vi har ikke brug for atomvåben som afskrækkelsesvåben. Vi ønsker en fredelig sikkerhedspolitik. Lad os bruge denne dag, 6. august, til at mindes ofrene og til at give hinanden håndslag på, at det aldrig mere må ske. Kom og deltag i mindehøjtideligheden ved Ringe Sø kl. 19.30, opfordrer hun.

Alle er velkomne. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce