Annonce
Trekantområdet

Midtbyens juletraditioner bliver udfordret af corona

Der bliver ikke noget med at sidde på skødet af julemanden i år, for hans hus i Helligkorsgade bliver ikke åbnet på grund af covid-19. Arkivfoto: Søren Gylling
Julemandens ankomst og Julemandens Hus i Helligkorsgade kommer ikke til at fylde i gadebilledet som det plejer på grund af corona. Både kommunen og en række foreninger sætter alle kræfter ind på at skabe masser af anden julehygge.
Annonce

Kolding: Julemanden kommer til Kolding - også i år. Men det bliver på en anden måde, end han plejer, da det i år kommer til at foregå virtuelt. I løbet af december kan man heller ikke forvente at møde ham i Julemandens Hus i Helligkorsgade, som forbliver lukket. I stedet vil han gå rundt i gaderne og snakke med børn og voksne.

Det er et par af de konsekvenser, som Kolding Kommune og City Kolding har draget på grund af covid-19. Men den smitsomme virus får ikke lov til at ødelægge julehumøret hos borgmester Jørn Pedersen.

- Vi bruger i år ekstra penge på at hygge om gæsterne i midtbyen i december. Der kommer flere overraskelser, og alle kræfter er sat ind på at skabe en hyggelig julestemning.

Han noterer med glæde, at alle de foreninger, som normalt er med til at forsøde julen for de besøgende i midtbyen, har valgt at tænke nye tanker og finde på alternative måder at sprede juleglæde på.

Annonce

Unikke lokale oplevelser

Opbakningen til julen varmer også hos citychef Mette Schumacher, som håber på en god lokal julehandel. Hendes opfordring er klar:

- Det er utrolig vigtigt, at folk bakker op om den lokale handel. Vil vi butikkerne, så skal vi også bruge dem, hvis de skal overleve. Det gælder også for byens restauranter. Så vi opfordrer kraftigt til, at man handler og støtter lokalt.


Det er utrolig vigtigt, at folk bakker op om den lokale handel. Vil vi butikkerne, så skal vi også bruge dem, hvis de skal overleve. Det gælder også for byens restauranter. Så vi opfordrer kraftigt til, at man handler og støtter lokalt.

Mette Schumacher, citychef


Normalt plejer Lions Club Kolding at holde til i Julemandens Hus med det velgørende projekt En næstekærlig julegave. I år vil klubben i stedet samle julegaver ind til udsatte børn på rådhuset, biblioteket og hos Synoptik i Helligkorsgade, hvor man kan aflevere gaver.

Erhvervsklubben Kolding har også fundet en alternativ måde at sprede juleglæde på. De deler hvert år 1.600 til 1.800 godteposer ud til byens børn i forbindelse med julemandens ankomst, men i år vil julemanden i stedet besøge skoler og børnehaver og dele godter ud.

Julemandes ankomst vil foregå virtuelt i form af en film, som bliver vist på blandt andet Kolding Kommunes hjemmeside og facebookside fredag 20. november kl. 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce