Annonce
Faaborg-Midtfyn

Midtbyen stank af olie: Forureningsmistanke på byggegrund

Analyser af vand og jord skal nu fortælle, hvor foruenet byggepladsen på Jomfrulågen egentlig er. Foto: Torsten Cilleborg
Der er udtaget jord- og vandprøver fra byggeplads på Jomfrulågen i Faaborg, der skal vise omfanget af forureningen.
Annonce

Faaborg: Jorden, hvor Faaborg Boligforening sammen med Steffen Larsen fra Udviklingsselskabet Faaborg og PH Byg, er undervejs med 17 nye boliger på Jomfrulågen, er muligvis kraftigere forurenet end først antaget.

I hvert fald bekræfter Olav Bojesen, chef for Faaborg-Midtfyn Kommunes miljøafdeling, at der nu er udtaget prøver af både jorden og det overfladevand, der har samlet sig på byggepladsen, hvor de tidligere bygninger nu er revet ned.

Det sker efter bekymring hos borgere. En af dem, Flemming Mortensen, greb mandag fat i kommunens miljøafdeling:

- Der stank af olie over midtbyen, og man kunne se, der lå en hinde af olie på det vand, der havde samlet sig på byggepladsen, fortæller han.

Olav Bojesen bekræfter henvendelsen fra borgeren:

- Vi gik til bygherren med sagen, og her var oplevelsen den samme, så bygherren havde allerede sørget for at tage prøver af både jord og vand. De er nu sendt til analyse, og vi afventer resultatet for at vurdere om det er nødvendigt at foretage yderligere skridt, fortæller miljøafdelingslederen.

Det er vil ikke være den helt store overraskelse, hvis prøverne bekræfter mistanken om kraftig olieforurening, for der har tidligere ligget tankstation og autoværksted på Jomfrulågen.

Kommunen er altså godt klar over, der er en forurening, men spørgsmålet er, om den er større end først vurderet, og om der så skal fjernes jord fra byggepladsen.

- Det vi skal sikre er, at der ikke kan trænge dampe fra den forurenede jord op i boligerne, og at beboerne ikke kommer i kontakt med den forurenede jord. Det burdet ikke give anledning til problemer, for det meste af jorden er befæstet og moderne byggeriet er sikret imod at der kan trænge dampe op, forklarer Olav Bojesen, der dog afventer analyse-resultaterne, før han vil konkludere, hvad der eventuelt skal gøres.

Graves yderligere i jorden skal der under alle omstændigheder, for nu skal arkæologerne have lov at rode lidt i den, før det egentlige byggeri af de 17 nye boliger sættes i gang i løbet af november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce