Annonce
Erhverv

Midt under coronakrisen: Fynske virksomheder stormer frem

Adm. Direktør i Cane-Line, Brian Djernes har oplevet virksomhedens bedste måneder nogensinde i april og maj - trods coronakrise. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Det er ikke kun mismod og udsigt til store tab, der præger fynsk erhvervsliv. Nogle virksomheder klarer sig forrygende godt under coronakrisen. Cane-Line i Rynkeby er en af dem.
Annonce

Antallet af arbejdsløse er steget og steget, og mange virksomheder vånder sig under coronakrisen, men der er også lyspunkter derude. Cane-Line, der sælger have- og fritidsmøbler over det meste af verden, har således haft sine to bedste måneder nogensinde - under coronakrisen.

- Man tør næsten ikke tro på, at det kan fortsætte midt i en coronakrise, men nu har vi to måneder i træk slået vores egne salgsrekorder. April var den bedste måned i firmaets historie, og det slog vi igen i maj, siger adm. direktør Brian Djernes.

- Markederne i Sydeuropa og USA begynder at åbne op igen. Vi har været hårdt, hårdt ramt i USA, men de sidste to uger har vi haft et fantastisk salg, tilføjer han.

Derimod har hotelbranchen været lukket helt ned, og hotelejer Jan Milling, Milling Hotels, har set ned i et sort hul og været i banken for at låne penge til fortsat drift.

I serien "Ud på den anden side", som avisen indleder i dag, tager vi temperaturen på fynsk erhvervsliv lige nu. Selv om der er forskel fra branche til branche, har Fyn et godt miks af virksomheder, der lever af eksport - som Cane-Line - og virksomheder, der tjener pengene herhjemme, siger partner i revisions- og rådgivningsgiganten EY, Brian Skovhus Jakobsen.

- Samlet set vurderer jeg, at Fyn kommer fornuftigt ud af krisen, men vi skal hen i andet halvår, før de fleste virksomheder er tilbage på noget, der ligner niveauet før krisen, siger han.

Direktør Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv, tror, væksten først er tilbage i løbet af 2021. Både hun, Djernes, Skovhus og Milling er med, når EY og Fynsk Erhverv sammen med Fyens Stiftstidende samler fynske erhvervsledere til debat om sundhedstilstanden i fynsk erhvervsliv lige nu.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce