Annonce
Odense

Midt i stormvejr om konkurser og betinget dom: Konservativ rådmand er genvalgt som spidskandidat

- Politikere bliver ikke valgt til at administrere - så var jeg aldrig gået ind i politik, fremhæver rådmand Søren Windell (K) i forbindelse med den seneste tids kortlægning af, hvordan både han selv og flere af hans selskaber er gået konkurs. Arkivfoto: Michael Bager
Når der til november er kommunalvalg, bliver det igen Søren Windell, der er Det Konservative Folkepartis spidskandidat. Også selv om han lige nu er under pres af en kortlægning af konkurser og en tidligere dom.

Odense: Han står midt i et stormvejr omkring konkurser, regnskabsrod og en betinget dom og bødestraf i forbindelse med en personlig konkurs i 2008.

Men Det Konservative Folkeparti i Odense har i denne uge alligevel enstemmigt peget på ældre- og handicaprådmand Søren Windell som partiets spidskandidat igen ved kommunalvalget til november.

- Der er stor opbakning til Søren Windell, og han er en god mand for os, siger Lars Bendix, der er formand for Det Konservative Folkeparti i Odense.

- Søren har de seneste fire år vist, at han ikke bare kerer sig om de store politiske spørgsmål, men også om den enkelte ældre, og vi er helt trygge ved igen at have ham som spidskandidat.


Det er det mørkeste kapitel i mit liv, der er rullet frem for alles øjne.

Søren Windell (K), rådmand


Det er TV 2/Fyn, der den seneste tid har fortalt, hvordan Søren Windell har optaget ulovligt anpartslån, har betalt moms for sent og haft rod i regnskaberne i sit private selskab, Soeren Group ApS, der gik konkurs 21. januar i år.

Samtidig har TV 2/Fyns gennemgang vist, at konkursen er den seneste af tre selskabsopløsninger, som Windell har været involveret i. I 2008 gik han personligt konkurs og fik i den forbindelse en betinget dom og en bøde.

Lars Bendix, hvilken rolle spiller de sager for jer som parti?

- Selvfølgelig betyder det noget, for vi er et parti, der går ind for, at loven skal holdes. Ja, Søren har dummet sig, men man skal også have lov til at komme videre, når man har udstået sin straf. Han har stået på mål for sine handlinger også over for os i partiet, og han redegjorde for forløbet, inden han blev genvalgt, forklarer Lars Bendix.

Annonce

Står ved fortid

Ifølge Søren Windell har de seneste ugers kortlægning og kritik ikke givet anledning til, at han har genovervejet opstillingen som konservativ spidskandidat.

- På ingen måde. Jeg står ved min fortid og det, jeg har med i rygsækken, for det har jeg lært af. Når jeg for eksempel ser nogle af de sociale problemer, folk kan have, så ved jeg godt, hvor svært det kan være at rejse sig, og hvor vigtigt det er at have familie og venner omkring sig, forklarer han.

Men hvordan skal vælgerne være trygge ved, at du lige nu som rådmand står i spidsen for en forvaltning med budget på over to milliarder kroner, når du har en dom og flere konkurser bag dig?

- Politikere bliver ikke valgt til at administrere - så var jeg aldrig gået ind i politik. I forvaltningen sidder dygtige medarbejdere, der har fuldstændig styr på alle bilag og 25-ører, og så er min opgave at træffe beslutninger og udvikle byen til glæde også for de kommende generationer.

Du stillede op til byrådet første gang i 2017 - hvorfor har du ikke lagt det her frem for længe siden?

- Det meste har jo været offentligt (på internettet, red.) hele tiden. Det er det mørkeste kapitel i mit liv, der er rullet frem for alles øjne, og der er også andre at tage hensyn til, så man må trække en grænse for privatlivets fred. Men der er også noget befriende ved nu at få det frem og ud af skabet, konstaterer Søren Windell.

Annonce

Flere selskaber nu

Siden han blev rådmand i 2017, har Windell oprettet tre selskaber, og på TV 2/Fyn har flere partier opfordret ham til at lægge alle kortene på bordet, for at offentligheden kan se, hvad han har af erhvervsmæssige og økonomiske interesser.

Til det siger Søren Windell:

- I to af selskaberne er der ingen aktivitet, og det tredje selskab er jeg med i, fordi jeg bruger noget af min fritid på at lave tarteletfestival. Der er ingen habilitetsproblemer af nogen art, og jeg har ikke handlet med kommunen, understreger han.

Ud over Søren Windell genopstiller også de to andre konservative byrådsmedlemmer - det er Kristian Guldfeldt og Tommy Hummelmose - mens resten af partiets liste formentlig først kommer på plads, når det igen er muligt at mødes til et fysisk opstillingsmøde, oplyser formand Lars Bendix.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce