x
Annonce
Nordfyn

Midt i Søndersøs industrikvarter: Nyt blomsteroutlet med prisgaranti

Henning Christensen i det nye blomsteroutlet, hvor man kan forvente fortrinsvis at finde danske blomster og planter. Foto: Dorthe Wolff
Henning Christensen har arbejdet tre år i blomsterbranchen og har kørt land og rige rundt for at sælge blomster. Nu er han startet som selvstændig og lægger fra land med et blomsteroutlet i Søndersø.

Søndersø: - Jeg har i tre år arbejdet med blomsterhandel til blomsterbutikker i hele landet, og jeg kender derfor alle priser og indkøbspriser.

Sådan fortæller Henning Christensen omkranset af store som små blomster, med og uden krukker, i et nyåbnet lokale midt i Søndersøs industrikvarter. Henning Christensen har de sidste tre år været ansat i blomsterbranchen, men nu har han valgt at blive selvstændig og åbnede 1. marts et blomsteroutlet på Nordfyn. Selv bor han i Odense, men har planer om at flytte til Morud, og med sig tager han nogle af landets billigste blomster.

- Priserne på vores planter er suverænt Danmarks billigste, fordi jeg kender hele markedet. Jeg har kørt fra Møn til Skagen og solgt blomster til faghandlen, og jeg ved, at vi er blandt de billigste.

Annonce

Danske blomster

På grund af sin erfaring inden for branchen spår han, at Søndersø er et godt sted til sådan en butik.

- Jeg valgte at blive selvstændig, fordi jeg kunne se en idé i det i forhold til markedet, og jeg kan jo se, at nogle af de store aktører åbner over hele landet nu. Og i kraft af min erfaring ved jeg, hvor der er grundlag for et outlet.

Henning Christensen arbejdede tidligere indenfor telemarketing, men lavede for tre år siden skiftet ind i blomsterbranchen.

- Man må nogle gange lave et skifte i ens liv, og jeg havde lyst til at komme ud i et arbejde med mere direkte kontakt til mennesker.

Henning Christensen ejer salgsselskabet Flora Danske, og som navnet antyder, vil der fortrinsvis blive forhandlet danske blomster fra outlettet, der har åbent alle ugens dage fra 10-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce