Annonce
Indland

Midt i ferietiden: Elbtunnelen afspærres totalt

Syd for Elben skal motorvejen udvides fra seks til otte spor, hvilket gør det nødvendigt totalt at lukke tunnellen for trafik i to nætter. Foto: Wikimedia

For kun anden gang i bygningsværkets historie bliver motorvejstunnelen ved Hamborg totalt spærret i juli.

For kun anden gang i bygningsværkets levetid bliver motorvejstunnelen under Elben ved Hamborg i juli totalt afspærret i begge retninger. Det er nødvendigt som forberedelse til, at motorvejen syd for tunnelen skal udvides fra seks til otte spor.

Første gang spærres tunnelen om natten mellem lørdag den 7. juli og søndag den 8. juli. Anden afspærring finder sted natten mellem den 28. og 29. juli.

Naturligvis vil det trods spærringen fortsat være muligt at krydse Elben. Vejen er blot lang og besværlig, idet trafikken ledes gennem selve Hamborg og via broerne over floden.

Første gang tunnelen var totalt afspærret var omkring årtusindeskiftet. Dengang skulle der i forbindelse med etableringen af det fjerde tunnel-rør installeres nyt edb-udstyr. Og faktisk er det dette udstyr, der nu skal fornys i forbindelse med udvidelsen af motorvejens kapacitet på tunnelens sydlige side.

Motorvejstunnelen blev indviet i 1975. Hver uge bliver strækningen benyttet af knap en million køretøjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];