Annonce
Fyn

Midt i en spinkrig: Trine Bramsen kommer til debatmøde 19. marts

Forsvarsministeren var udset til at blive en del af en spinkrig mod Venstre under de politiske forhandlinger om en udligningsreform. Derfor inviterede chefredaktør Poul Kjærgaard den fynske minister til debatmøde hos Fyens Stifstidende om blandt arbejdsklima på Christiansborg og Fyn og det skæve Danmark. Trine Bramsen har meldt sin ankomst til mødet, der finder sted 19. marts. Foto: Scanpix
Midt i spinkrig om udligningsreformen takker forsvarsminister Trine Bramsen ja til at møde de fynske læsere til en samtale om, hvordan der kan rettes op på et skævt Danmark og et skævt forhold mellem politikere og vælgere.
Annonce

Selvfølgelig kommer jeg. Jeg vil gerne møde de fynske læsere.

Sådan reagerer forsvarsminister Trine Bramsen på torsdagens forside af Fyens Stiftstidende, hvor chefredaktør Poul Kjærgaard inviterer hende til at deltage i et læsermøde om tilliden mellem politikerne og vælgerne. Og den udligningsreform, der skal rette op på et skævt Danmark.

Invitationen kommer, fordi forsvarsministeren er blevet en del af spinkrigen om udligningsreformen, der har store konsekvenser for, hvilken velfærd kommunerne kan tilbyde.

Af en lækket mail fra regeringens spinmaskine fremgår, at der midt i forhandlingerne skulle sættes et angreb ind mod Venstre. Desuden ville spinfolkene arbejde på at få lokalvalgte ministre til at deltage i læsermøder. Herunder skulle arbejdes på at få Trine Bramsen til at deltage i et møde på Fyens Stiftstidende.

Men chefredaktøren tog altså teten for at brede debatten ud til ikke kun at være en samtale om det skæve Danmark, men også det skæve forhold mellem politikere og vælgere.

- Jeg diskuterer naturligvis også gerne den politiske adfærd og tilliden til os folkevalgte. Jeg forsøger selv at være både konstruktiv og inddragende i mit politiske virke. Derfor skal man også lede længe, hvis man vil finde angreb på politiske modstandere fra min side, skriver hun i et skriftlig svar på invitationen, der også kan ses på debatsiderne.

Midt i en travl torsdag med både oversvømmelser og indsats mod coronavirus havde hun få minutter til kort at kunne svare på dette spørgsmål:

Kan du forstå de fynske borgmestre og borgere, der er ved at være trætte af spin og procesdiskussioner, der forsinker reelle forhandlinger om udligningsreformen?

- Ja. Det er ikke kønt, når det kommer til at handle om spin og proces, og jeg foretrækker altid selv at gå efter bolden. Jeg håber, at vi nu får en hurtig aftale om udligningsreformen, fordi den er så afgørende for, hvilken velfærd fynboerne og andre kan få, siger Trine Bramsen.

Det bliver torsdag den 19, marts, at Trine Bramsen kommer til debatmøde hos Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce