Annonce
Odense

Midt i coronanedlukning: Krisecenter Odense åbner op for nødpladser

Krisecenter Odense har nu fået 10 nye nødpladser. De blev klar til brug mandag. Arkivfoto: Simon Staun
Som følge af coronakrisen oplever landets kvindekrisecentre et stigende antal henvendelser. Nu åbner Krisecenter Odense op for 10 ekstra nødpladser.
Annonce

Siden statsministeren 11. marts lukkede store dele af landet ned og opfordrede danskerne til at blive hjemme, er antallet af henvendelser til landets kvindekrisecentre steget. De mange henvendelser fra kvinder, som efterspørger en plads, har derfor medført øget pres på centrene, som kæmper for at finde pladser nok til alle.

For at hjælpe de hårdt pressede centre har regeringen netop bevilliget 55 nødpladser fordelt over hele landet. På Krisecenter Odense har man fået bevilliget 10 ekstra pladser, og det er noget, der glæder Jannie Staal, som er leder er centret.

- Det betyder rigtig meget for os. Nu har vi mulighed for at hjælpe endnu flere kvinder og børn. Og når man tænker på, at der formentlig bliver et stigende behov, er det rigtig dejligt at kunne være med til at åbne op for flere. Vi håber selvfølgelig ikke, at vi får brug for de ekstra pladser, men skulle det ske, er vi i hvert fald forberedt, og det er dejligt, siger hun.

Annonce

Et stigende behov

Meget tyder dog på, at der kan blive brug for nødpladserne, når man kigger til nogle af de andre krisecentre i landet, som lige nu er hårdt presset.

- Her i Odense har vi indtil videre ikke haft en større efterspørgsel end normalt. Men vi ved, at presset er stort andre steder i landet. Og på vores nationale hotline, Lev Uden Vold, får de rigtig mange henvendelser lige nu, siger Jannie Staal, som frygter, at behovet stiger yderligere, når landet på et tidspunkt begynder at åbne op.

- I takt med at der bliver åbnet op igen, er der også flere, der får mulighed for at komme ud hjemmefra og bede om hjælp. Så vi kan godt frygte, at det fører til endnu flere henvendelser.

Nu hvor centret er blevet bevilliget de 10 ekstra pladser, er Jannie Staal dog fortrøstningsfuld og glad for den støtte, centret har fået.

- Det er rigtig dejligt. Vi er helt overvældet af al den hjælp og opbakning, vi får. Ikke kun i forhold til nødpladserne, men også den hjælp vi får fra private og virksomheder, som giver donationer, tilbyder værelser og kommer med blomster til os. Det er virkelig fantastisk.

De i alt 55 pladser, som regeringen har bevilliget til landets krisecentre, er blevet fordelt efter, hvor i landet de vil gøre størst gavn, og hvilke krisecentre der allerede nu er klar til at håndtere de ekstra pladser.

Mens Odense har fået 10 pladser, har Aarhus og Kolding hver fået fem pladser, Holstebro har også fået 10 og København har fået 25.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

DHG tager imod kommende ligahold

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce