Annonce
Erhverv

Midt i coronakrisen: Jan genåbner sin tømrervirksomhed

Jan Møller Pedersen har sagt sit job op hos Randers Tegl for at genåbne sin tømrervirksomhed i Særslev. Han lukkede virksomheden i 2011 til fordel for et job hos Wienerberger A/S, hvor han var i fire år, inden han kom til Randers Tegl. Privatfoto
Fra 1. april er der endnu en tømrermester i Nordfyns Kommune. Jan Møller Pedersen har sagt sit job op for at genåbne sin tømrervirksomhed i Særslev. Timingen kunne være bedre, men han ser optimistisk på fremtiden.

Særslev: - Ja, kan du høre mig?

Telefonforbindelsen er lidt skrattende, men det er trods alt bedre end ingenting, da avisen kommer igennem til Jan Møller Pedersen. Han er på vej hjem fra Nordjylland, hvor han netop har været oppe for at aflevere firmabil og ting fra sit job som produktansvarlig for tagsten hos Randers Tegl.

- Jeg har jo været vant til det, men det var også en af de ting, jeg var ved at blive lidt træt af, siger han og tilføjer så:

- Jeg har ikke noget imod at køre langt for arbejde, men jeg satser også på, at det bliver mere lokalt fremover.

Jan Møller Pedersen har sagt sit job op for at genåbne sin tømrervirksomhed, som han lukkede i 2011. Især det at være sin egen chef og bruge sine hænder mere, har han savnet.

- Jeg har kørt som konsulent i otte år, så det trak i mig for at komme tilbage til håndværket og det at være selvstændig igen. Selve tilfredsstillelsen i at have sit eget og selv skabe ting betyder rigtig meget. Jeg bliver 53 år næste gang, så jeg kan jo heller ikke trække den så meget længere, hvis jeg skal tilbage og være selvstændig, siger Jan Møller Pedersen.

Annonce

Tømrermester Jan Møller Pedersen

Jan Møller Pedersen er udlært tømrer i 1987.

I starten af 1990’erne læste han videre til byggetekniker.

Han er 52 år og bor i Særslev.

Tømrervirksomheden kommer han til at drive fra hjemmet på Hemmerslev 1.

Han åbnede tømrervirksomheden første gang i 2003 og lukkede ned i 2011 for at blive arkitektrådgiver hos tegl- og murstensvirksomheden Wienerberger A/S.

Det værst tænkelige tidspunkt

Da han lukkede sin tømrervirksomhed i 2011, var det jobtilbud om at blive arkitektrådgiver hos tegl- og murstensvirksomheden Wienerberger A/S, der lokkede. Efter fire år hos Wienerberger kom han til Randers Tegl og var senest produktansvarlig for tagsten hos virksomheden.

Det kan virke risikabelt at åbne en virksomhed netop nu, hvor coronasituationen af flere beskrives som en krise, der især gør ondt på de små virksomheder. Men i Jan Møller Pedersens tilfælde blev beslutningen taget for to måneder siden, før det meste af Danmark lukkede ned, og på trods af dystre udsigter, ser han optimistisk på fremtiden. Men han medgiver, at timingen kunne have været bedre.

- Jeg sad og så pressemødet med Mette Frederiksen og tænkte, at det om muligt var det værst tænkelige tidspunkt at lukke ned på. Lige i øjeblikket blev jeg nervøs, men jeg er overbevist om, at det nok skal gå, siger Jan Møller Pedersen og tilføjer:

- Nu har jeg sagt a, så må jeg også sige b. Alternativet var, at jeg ventede med at starte det op og gik på dagpenge. Jeg havde jo sagt mit job op, så den gren havde jeg savet over, siger han.

På grund af de nuværende retningslinjer fra myndighederne, hvor især det at holde afstand er vigtigt, vil Jan Møller Pedersen også tænke en ekstra gang over de opgaver, der måtte komme.

- Det er klart, at det er mere problematisk eksempelvis at lægge gulv eller ordne lofter hos folk. Opgaver udenfor i fri luft eller hjemme på mit værksted vil være mest attraktive lige nu. Vi tager ingen chancer, lyder det fra Jan Møller Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce