Annonce
Faaborg-Midtfyn

Midt i afgørende budgetfase: Kommunaldirektør sygemeldt

Borgmester Hans Stavnsager (S) mener ikke, at kommunaldirektør Helene Bækmarks sygemelding vil påvirke budgetforhandlingerne. Arkivfoto
Kommunaldirektør Helene Bækmark har været sygemeldt i foreløbigt to uger. Det er uvist, hvornår hun er tilbage på rådhuset.

Faaborg-Midtfyn: Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune forhandler i disse dage om, hvor sparekniven skal ramme næste år. Men det er uden kommunaldirektør Helene Bækmark ved bordet.

Hun har nu været sygemeldt i to uger - siden mandag den 9. september. Det bekræfter borgmester Hans Stavnsager (S) over for avisen.

Han understreger, at han som arbejdsgiver ikke må udtale sig yderligere. Derfor er det også uvist, hvad kommunaldirektøren fejler, og hvornår hun forventes at komme tilbage på arbejdet.

Avisen har forsøgt at træffe kommunaldirektøren, men hun har ikke besvaret vores henvendelse.

I sidste uge var politikerne til et to dages såkaldt budgetseminar på Faaborg Fjord, hvor de fik en gennemgang af økonomien og de enkelte spareforslag. Forslag, som politikerne skal forhandle om og prioritere imellem.

Helene Bækmark deltog imidlertid ikke i seminaret, ligesom hun heller ikke sidder med på sidelinjen ved de politiske forhandlinger, som for alvor er gået i gang i denne uge.

Selvom det er i disse dage, at brikkerne til kommunens økonomiske fremtid skal lægges, kommer kommunaldirektørens sygefravær ikke til at påvirke budgetfasen. Det mener borgmesteren.

- Det er altid ærgerligt, når en medarbejder er sygemeldt. Men budgetforhandlingerne skal vi nok klare, siger Hans Stavnsager.

Imens kommunaldirektøren er sygemeldt, er det de to øvrige direktører Siggi Kristoffersen og Helle Vibeke Carstensen, der varetager Helene Bækmarks opgaver.

Kommunaldirektøren sygemelding kommer bare få uger inden, Faaborg-Midtfyn Kommune skal give afkald på den mangeårige økonomichef Morten Bentsen. Han når dog næsten at følge næste års kommunale budget til dørs, inden han 1. oktober starter i et tilsvarende job i Assens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce