Annonce
Sydfyn

Midlertidigt lukket: Mistanke om mus i dagligvarebutik

Meny i Hesselager er i øjeblikket lukket på grund af mistanke om mus. Arkivfoto.
Meny i Hesselager holder lukket tirsdag på grund af mistanke om mus i butikken, oplyser dagligvareforretningen på sin Facebook-side. Det er endnu uvist, hvornår butikken genåbner.

Hesselager: Folk i og omkring Hesselager, som plejer at handle i det lokale supermarked Meny, må tirsdag søges andetsteds for at købe dagligvarer.

Det holder nemlig midlertidigt lukket, da der er mistanke om mus i butikken, oplyses det på Meny Hesselagers Facebook-side.

- Vi har valgt at sætte alt ind på at sikre at de varer vi sælger ikke er skadelige for alle jer. Vi har et tæt samarbejde med Mortalin, fødevarestyrelsen samt Dagrofa. Vi vil derfor også i denne anledning understrege, at vi ikke åbner før situationen er under kontrol, lyder det i et opslag, som er slået op af købmand Jan Gårde Klingenbjerg, og som kan læses nedenfor.

Annonce

Arbejder på sagen

Købmanden forklarer til Fyns Amts Avis, at mistanken om mus opstod tirsdag morgen.

- Der var nogle spor om aktivitet, som gjorde, at vi med god grund måtte lukke ned, siger Jan Gårde Klingenbjerg og forklarer, at man har skadedyrsbekæmpere fra Mortalin på sagen.

- De arbejder med at sektionere butikken og finde ud af, om der er en mus, som vi har mistanke om, at der er, og hvor den har været. Og så leder man efter eventuelle adgangsveje, hvorfor bygningen bliver gennemgået fra top til tå, siger Jan Gårde Klingenbjerg.

Det er endnu uvist, hvornår dagligvarebutikken genåbner. Sikkert er det, at det ikke bliver til normal tid onsdag morgen, forklarer købmanden.

- Vi åbner ikke som normalt klokken syv. Det kan jeg godt sige. Udsigten lige nu er, at vi tager en status igen i løbet af onsdag formiddag, siger han.

Jan Gårde Klingenbjerg, som sammen med sin hustru Simone ved årsskiftet overtog ansvaret for Meny Hesselager, opfordrer indtil da kunderne til at holde øje med butikkens Facebook-side, hvor det vil blive meldt ud, hvornår en genåbning sker.

Han oplyser desuden, at pakker fra GLS og Postnord, som er sendt til butikken til kundernes afhentning, er ved at blive omdirigeret.

- Så skulle folk gerne få en ny besked om, hvor de kan afhente dem, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce