Annonce
Odense

Middelfartvej hen over jernbaneviadukten lukkes i to weekender

Middelfartvej bliver i den kommende og næste weekend spærret for biltrafik mellem Grønløkkevej og Christmas Møllers Vej.

I den kommende weekend og weekenden efter bliver Middelfartvej spærret for biltrafik i begge retninger hen over jernbaneviadukten. Det vil sige mellem Grønløkkevej og Christmas Møllers Vej.

Det skyldes, at Odense Letbanes entreprenør skal sætte kantsten ind mod letbanearealet samt fjerne asfaltramper, så bilerne igen kan komme ned at køre på vejbanen, og sådan at cyklisterne atter kan bruge cykelstien.

Vejen bliver derfor spærret for biltrafik fra fredag 14. februar klokken 20.00 til mandag 17. februar klokken 05.00 - og igen fra fredag 21. februar til mandag 24. februar i samme tidsrum.

Mens der bliver arbejdet, er der omkørsel for biler via Grønløkkevej, Falen og Kløvermosevej. Man kan også finde alternative ruter på www.odenserundt.dk.

Også bybusserne, der normalt kører ad Middelfartvej, skal i de to weekender ud på andre veje. Det kan man finde informationer om på Fynbus’ hjemmeside.

Det er kun biltrafikken, der berøres af arbejdet i de to weekender. Cyklister og gående vil fortsat kunne benytte vejen hen over jernbaneviadukten, mens arbejdet står på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce