Annonce
forside

Middelfartvej ensrettes ikke

Fyens.dk erfarer, at By- og Kulturudvalget i enighed har sagt nej til Odense Letbanes ønske om at ensrette Middelfartvej

By- og Kulturudvalget har tirsdag formiddag i enighed forkastet Odense Letbanes anmodning om at få ensrettet Middelfartvej i op til 15 måneder, mens letbanen bygges. Det erfarer Fyens.dk fra to centrale kilder.

Dermed bliver det By- og Kulturforvaltningen, der trækker sig sejrrigt ud af duellen med Odense Letbane, hvor letbanekontoret har ønsket at få vejen ensrettet, mens forvaltningen har afvist idéen med henvisning til, at det vil ramme trafikafviklingen i Odense for hårdt.

Direktør i Odense Letbane, Mogens Hagelskær, har tidligere sagt, at hvis Middelfartvej ikke ensrettes, så det skabes plads til et arbejdsspor for letbanen, så vil medføre en merudgift for letbaneprojektet på mellem seks og 12 millioner kroner. De penge skal han nu finde andre steder for at få det samlede budget på cirka tre milliarder kroner til at gå op i sidste ende.

Fyens.dk følger sagen og opdaterer, når der er mere nyt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce