Annonce
Erhverv

Middelfarts oliefamilie er samlet: Lillesøster i ledelsen for milliardkoncern

Mia Østergaard Nielsen, 31 år, bliver til september en del af ledelsen i familiens kæmpekoncern. Næste år flytter hun fra København til Middelfart med sin forlovede. PR-foto: USTC
Snart er begge Torben Østergaard-Nielsens døtre med i ledelsen af hans gigant-koncern.

Middelfart: Selv om United Shipping & Trading Company (USTC) i Middelfart er en verdensomspændende milliardkoncern i kæmpestørrelse, er den også et familiefirma ligesom så mange andre danske virksomheder.

Det bliver understreget til september, når Mia Østergaard Nielsen tiltræder et nyt job i ledelsen af koncernen, der både med olie, shipping, sejlads og meget andet. Den 31-årige nyansatte er yngste datter af stifter og koncernchef Torben Østergaard-Nielsen og med hendes jobskifte får han begge sine døtre med i koncernens ledelse.

Far og døtre deler både ejerskab, bestyrelsesposter og ledelsen USTC-koncernen. Fra venstre Torben Østergaard-Nielsen, Mia Østergaard Nielsen og Nina Østergaard Borris. PR-foto: USTC

Næste år får han også dem begge tæt på, for hen mod slutningen af 2022 planlægger Mia Østergaard Nielsen og hendes forlovede at flytte permanent fra København til Middelfart.

Annonce

- Det er en stor personlig tilfredsstillelse, at familieejerskabet nu er samlet i en aktiv og engageret ledelse af koncernen. Der er ingen tvivl om, at Mias tiltrædelse fuldender cirklen, og jeg glæder mig til at skulle arbejde sammen med begge mine døtre om at videreudvikle USTC, siger Torben Østergaard-Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Headhunter

Hans ældste datter, 37-årige Nina Østergaard Borris, bor allerede i hjembyen med sin familie og har været ansat i koncernen siden 2014 og er i dag næstkommanderende i moderselskabet med ansvar for forretningsudvikling.

Mia Østergaard Nielsen arbejder dag med headhunting i firmaet Spencer Stuart. Hun er uddannet cand.merc. i HR (personaleledelse) fra Copenhagen Business School og har siden blandt andet været ansat i revisionsselskabet PWC.


Det er en stor personlig tilfredsstillelse, at familieejerskabet nu er samlet.

Torben Østergaard-Nielsen, ejer, USTC


I sit nye job i moderselskabet får hun titlen Head of Corporate Governance, og hun skal sikre et fast aftryk fra moderselskabet og ud i de mange forretningsenheder. Hun skal blandt andet sikre, at ledelserne og bestyrelserne rundt omkring i koncernen passer til koncernens målsætning og til den familie-DNA, som far og døtre sammen har defineret.

- Jeg er jeg ydmyg over for opgaven og er helt bevidst om, at jeg stadig er en ung leder, der har meget at lære. Men med familieværdierne i årerne og mit flerårige tætte samarbejde med bestyrelserne er jeg klar til at tage fat, siger Mia Østergaard Nielsen.

De to døtre sidder allerede i flere af koncernens bestyrelser, og for et år siden overtog de hver en tredjedel af aktierne i koncernen, som ifølge Berlingske havde en værdi på 22 milliarder kroner i 2020. Det er dog stadig faderen, der har stemmerne.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Stor mystik om politiaktion: Efterforsker mistænkeligt forhold

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Navne

Årets Faaborgenser: Grethe samler trådene og har styr på pengene

Nyborg

Charlotte og Poul var tæt på krigen, men oplevede den ikke på tæt hånd: - Det var som 1001 nats eventyr

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Middelfart

Trucks og antikviteter: Omrejsende loppemarked og street food gæster Middelfart i august

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Odense

Politisk ballade om job-løfter får borgmester til at afbryde ferie: - Venstre ved udmærket, hvordan tingene forholder sig

Odense For abonnenter

Magiske somre i Odense: Euforisk EM-finale på Rudolf Steiner-lejr

Assens

Frivillige søreddere måtte rykke ud midt i fredagshygge og EM-kamp: - Det viser, at der har været et stort behov for os

Annonce