Annonce
Kultur

Middelfarts kulturattraktioner jubler over genåbning: Håber på opbakning fra sommergæster

Genåbningen af de danske kulturinstitutioner vækker stor glæde på både Humlemagasinet og på Clay Keramikmuseum Danmark. Arkivfotos: Nils Svalebøg og Peter Leth-Larsen
Allerede torsdag morgen var Humlemagasinet klar til at åbne, mens Clay først åbner tirsdag for at sikre, at genåbningen kan foregå forsvarligt. Fælles for de to kulturinstitutioner er, at det grønne lys fra regeringen var tiltrængt.

Nordvestfyn: Så blev det kulturinstitutionernes tur.

Sent onsdag aften præsenterede regeringen en plan for en udvidet genåbning af Danmark, hvilket betyder, at kulturinstitutioner som museer, botaniske haver og biografer kan genåbne øjeblikkeligt.

Clay Keramikmuseum Danmarks direktør Pia Wirnfeldt sad i bilen på vej hjem fra Kerteminde, da hun fik nyheden. Hun havde været ude at spise i anledning af hendes 50 års fødselsdag.

- Det var jo en fantastisk ekstra fødselsdagsgave, jeg fik, siger hun.

Pia Wirnfeldt fortæller, at Clay er godt forberedt på en genåbning, men der er stadig nogle ting, der skal på plads, før kunstmuseet kan slå dørene op for gæsterne.

- Vi er klar med alle de tiltag, der skal til for at sikre en tryg oplevelse. Men vi skal også lige have mobiliseret vores medarbejdere og have orienteret dem om ny adfærdshåndtering og kommunikation til gæsterne. Så selvom vi er klar, er der lige en introduktionsfase, hvor vi skal sikre os, at alle ved, hvad hver mand og kvinde skal gøre og foretage sig, siger direktøren.

Åbner til ny udstilling

Clay er klar til byde gæsterne velkommen fra tirsdag 26. maj. Når det sker, bliver det blandt andet med en ny særudstilling med keramik af Carl-Henning Pedersen.

Pia Wirnfeldt fortæller også, at der vil være nogle særlige hensyn, der skal tages, når gæsterne bevæger sig rundt på museet. Først og fremmest vil der være mere kommunikation omkring, hvordan museet håndterer retningslinjerne. Samtidig vil besøgende opleve, at deres færden rundt på museet vil være mere retningsbestemt, så der sikres afstand.

Derudover er rengøringen skruet op.

- Men ellers skulle det gerne være en oplevelse som den, man plejer at få. I et meget menneskeligt nærvær med vores frontpersonale, siger direktøren.

Annonce

Stadig uvished

Selvom genåbningsglæden er stor på Clay, er der ifølge Pia Wirnfeldt stadig meget, der er usikkert omkring museet på den længere bane. For det er uvist, hvilken økonomisk hjælp Clay kan få. De hidtidige hjælpepakker har museet ikke kunnet få del i, og eftersom Clay er meget selvstændige økonomisk, gør det ondt, når entreindtægterne er udeblevet så længe, som de er. Det er særligt budgettet til at udvikle museet fremover, som kan blive ramt. Derfor håber Pia Wirnfeldt på en god sommer med mange besøgende.

- Vi håber, at danskerne virkelig bakker op om de danske museer og kulturinstitutioner hen over sommeren. Men det er klart, hele vores højsæson har vi ikke et klart billede af endnu. Det er en uvished, vi ikke kan sætte tal og estimater på, siger hun.

Annonce

Humlemagasinet rykkede prompte

En anden af kommunens kulturinstitutioner, nemlig Humlemagasinet i Harndrup, fløj over stokroser og sten og meldte allerede fra morgenstunden torsdag ud, at det kunne genåbne fuldt ud med øjeblikkelig virkning.

Og det glæder daglig leder Peder Pedersen.

- Vi har jo haft haven åben i denne periode, men nu kan vi åbne det hele, så det er jo dejligt, siger han.

Humlemagasinet består dels af en stor botanisk have med flere temahaver og derudover et museum med udstillinger. Der vil i de enkelte udstillinger stadig være plads til maksimalt ti personer ad gangen. Netop fordi haven er en stor del af attraktionen, har det stor betydning, at stedet kan åbne helt nu, mens alle blomsterne er i flor.

Nedlukningsperioden har betydet, at flere udenlandske turister har måttet opgive at komme forbi. Og Peder Pedersen lægger ikke skjul på, at det har været en hård tid for Humlemagasinet.

- Den var hård, netop fordi maj måned er en af de gode måneder. Der har vi stort set ikke haft indtjening, siger han.

- Men vi skal nok komme igennem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Annonce