Annonce
Middelfart

Middelfarts borgmester vil have nyt skattecenter til byen: - Der er ingen grund til at gamble

Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd (S) byder ind med en placering til en ny, statslig styrelse. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Regeringen vil oprette et nyt kontrolskatetcenter, og nu byder Middelfart Kommune sig til.

Middelfart: Regeringen vil løfte skatteområdet med 1,5 milliarder kroner, som blandt andet betyder, at et nyt kontrolskattecenter til 150 millioner skal oprettes til næste år.

Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde onsdag middag.

Det er som led i at styrke tilliden til skattevæsenet, som skal blive bedre til at bekæmpe eksempelvis hvidvask, udbytteskat og svindel.

Og nu gør Middelfart Kommune sig til overfor regeringen i forhold til placering af de omkring 250 statslige arbejdspladser.

- Vi huser i dag Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken, og der er ingen tvivl om, at skattevæsenet har brug for, at der er nogle stærke faglige miljøer. Det har vi her, understreger borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Han påpeger, der er ledig kapacitet i Teglgårdsparken, der en gang var sindssygehospital, men i dag blandt andet huser knap 400 medarbejdere fra Gældsstyrelsen, der inddriver danskernes gæld til det offentlige.

Du har gode forbindelser på Christiansborg. Har du luftet tanken overfor dem?

- Ja. Jeg har dels holdt flere møder og har skrevet til ministeren og har sendt et helt argumentationskatalog om, hvorfor det vil være fornuftigt, siger Johannes Lundsfryd og tilføjer:

- Det er muligt at tiltrække rigtig dygtige medarbejdere til området. Det kunne vi se med Gældsstyrelsen, der er foran tidsplanen med at rekruttere, da der er masser af gode hoveder og hænder at hente.

Annonce

Ingen grund til at gamble

Borgmesteren forklarer, at kommunen i Gældsstyrelsens tilfælde satte en særlig aktion i værk med jobcentrene på Fyn og i Trekantområdet. Også et målrettet uddannelsesforløb blev oprettet.

Hvad er din fornemmelse af Middelfart chancer?

- Jeg tror, at mange gør deres hoser grønne i øjeblikket. Lige nu handler det om at fremføre de gode, rationelle argumenter. Jeg kan forstå, at det ekstremt vigtigt, at hele skattesystemet fungerer. Der er ingen grund til at gamble, når man kan læne sig op ad noget, der fungerer, siger Johannes Lundsfryd.

Nogen vil sikkert spørge, hvorfor det skal være Middelfarts tur igen? Trænger andre steder ikke mere til statslige arbejdspladser, som ikke fik sidst?

- For det første er det en balance, man skal have, så det er realistisk, og man kan tiltrække den arbejdskraft, der er nødvendig. For det andet så er det vigtigt, at det bliver et sted, hvor mange kan pendle ind til, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce