Annonce
Middelfart

Middelfarts borgmester vil have nyt skattecenter til byen: - Der er ingen grund til at gamble

Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd (S) byder ind med en placering til en ny, statslig styrelse. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Regeringen vil oprette et nyt kontrolskatetcenter, og nu byder Middelfart Kommune sig til.

Middelfart: Regeringen vil løfte skatteområdet med 1,5 milliarder kroner, som blandt andet betyder, at et nyt kontrolskattecenter til 150 millioner skal oprettes til næste år.

Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde onsdag middag.

Det er som led i at styrke tilliden til skattevæsenet, som skal blive bedre til at bekæmpe eksempelvis hvidvask, udbytteskat og svindel.

Og nu gør Middelfart Kommune sig til overfor regeringen i forhold til placering af de omkring 250 statslige arbejdspladser.

- Vi huser i dag Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken, og der er ingen tvivl om, at skattevæsenet har brug for, at der er nogle stærke faglige miljøer. Det har vi her, understreger borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Han påpeger, der er ledig kapacitet i Teglgårdsparken, der en gang var sindssygehospital, men i dag blandt andet huser knap 400 medarbejdere fra Gældsstyrelsen, der inddriver danskernes gæld til det offentlige.

Du har gode forbindelser på Christiansborg. Har du luftet tanken overfor dem?

- Ja. Jeg har dels holdt flere møder og har skrevet til ministeren og har sendt et helt argumentationskatalog om, hvorfor det vil være fornuftigt, siger Johannes Lundsfryd og tilføjer:

- Det er muligt at tiltrække rigtig dygtige medarbejdere til området. Det kunne vi se med Gældsstyrelsen, der er foran tidsplanen med at rekruttere, da der er masser af gode hoveder og hænder at hente.

Annonce

Ingen grund til at gamble

Borgmesteren forklarer, at kommunen i Gældsstyrelsens tilfælde satte en særlig aktion i værk med jobcentrene på Fyn og i Trekantområdet. Også et målrettet uddannelsesforløb blev oprettet.

Hvad er din fornemmelse af Middelfart chancer?

- Jeg tror, at mange gør deres hoser grønne i øjeblikket. Lige nu handler det om at fremføre de gode, rationelle argumenter. Jeg kan forstå, at det ekstremt vigtigt, at hele skattesystemet fungerer. Der er ingen grund til at gamble, når man kan læne sig op ad noget, der fungerer, siger Johannes Lundsfryd.

Nogen vil sikkert spørge, hvorfor det skal være Middelfarts tur igen? Trænger andre steder ikke mere til statslige arbejdspladser, som ikke fik sidst?

- For det første er det en balance, man skal have, så det er realistisk, og man kan tiltrække den arbejdskraft, der er nødvendig. For det andet så er det vigtigt, at det bliver et sted, hvor mange kan pendle ind til, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce