Annonce
Middelfart

Middelfart Sparekasse kåret til Europas tredje-bedste arbejdsplads

Direktør for Middelfart Sparekasse Martin Baltser kan nu både bryste sig af at stå i spidsen for Danmarks bedste og Europas tredje bedste arbejdsplads. I hvert fald ud fra den undersøgelse, som rådgivnings- og analyseorganisationen Great Place to Work har lavet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Blandt de virksomheder, der betaler for at være med i konkurrencen, kårer rådgivnings- og analyseorganisationen Great Place to Work hvert år Europas bedste arbejdspladser. Torsdag aften kom Middelfart Sparekasse i top tre i kategorien mellemstore v

Middelfart: Målt på arbejdsglæde og trivsel er Middelfart Sparekasse Europas tredje bedste arbejdsplads.

Den anerkendelse er rådgivnings- og analyseorganisationen Great Place to Work kommet frem til. Mod at man som virksomhed betaler for at være med i konkurrencen, kårer Great Place to Work hvert år Europas bedste arbejdspladser, og torsdag aften i Paris kom den fynske sparekasse i top tre i kategorien mellemstore virksomheder.

Placeringen bygger på en undersøgelse blandt 2340 virksomheder i 19 europæiske lande.

Det er 15. år i træk, at Middelfart Sparekasse er på listen over Europas bedste arbejdspladser. Og fire gange, senest i november 2016, er virksomheden udnævnt til Danmarks bedste arbejdsplads.

Samtidig er pengeinstituttet i markant vækst med en årlig nettokundetilgang på 10 procent og et rekordoverskud i 2016 på 112 millioner kroner.

Annonce

Opstemt direktør

Middelfart Sparekasses direktør Martin Baltser mener, at tilfredshed og arbejdsglæde blandt medarbejderne har stor betydning.

- Vi har arbejdet med medarbejdertilfredshed og arbejdsglæde i over 25 år. Vi vil gerne være en god arbejdsplads, men vi tror også på, at det gør en forskel for kunderne. Vores vision er "bedst til kunder", og kunderne kan godt fornemme stemningen på en arbejdsplads. For os handler det at drive virksomhed om meget andet end bundlinjen. Det handler blandt andet om at give tilbage til de lokalsamfund, vi er en del af. Hvert år giver vi mindst 7,5 millioner kroner til foreninger og organisationer. For medarbejderne giver det stolthed over deres arbejdsplads - og de kan se en større mening med at gå på arbejde, siger Martin Baltser.

Som fundament til at deltage i konkurrencen udfyldte medarbejderne i Middelfart Sparekasse et omfattende spørgeskema, hvor de anonymt evaluerede graden af tillid, stolthed og fællesskab på arbejdspladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce