Annonce
Middelfart

Middelfart Sommerby blev åbnet med fællessang og farvepaletter:  - Vi gør det for byens skyld

6-årige Viola Gitz (th) var sammen med sin mor blandt de fremmødte til åbningen af Middelfart Sommerby. Til det store, fælles maleri fik hun både bidraget med blomster og græsstrå. Foto: Maj Petersen
Seks weekender i juli og august holder butikkerne længe åbent, og det lokale forenings- og erhvervsliv byder på aktiviteter for store og små.

Middelfart: Med målrettede penselstrøg malede 6-årige Viola Gitz en blomst på det store, blanke lærred. Hun og hendes mor var blandt de mange fremmødte, da Middelfart Sommerby lørdag blev skudt i gang med fællessang og fernisering på Nytorv.

Det er Middelfart Brobygning og Middelfart Handel, der for andet år i træk har arrangeret sommerby i samarbejde med det lokale forenings- og erhvervsliv. Sidste år var sommerbyen motiveret af behovet for aktivitet og samvær. I år er det bare lysten, der driver det.

- Sidste år lavede vi det som en genstart efter corona, forklarer eventkoordinator i Brobygning Middelfart Mette Engleson og tilføjer med et smil:

Annonce

- I år gør vi det, fordi vi ikke kan lade være.

Sidste års sommerby var en stor succes med mange besøgende både fra lokalområdet og udenbys fra, og derfor er årets sommerby bygget op efter samme format, forklarer hun.

De fem kommende weekender vil nye foreninger være i centrum og stå i spidsen for en række aktiviteter for både store og små. Blandt andet vil de modige kunne rappelle fra P-huset, de sultne vil kunne smage forskellige ting og sager fra de lokale restauranter, caféer og specialbutikker, og børnene vil kunne prøve kræfter med magnetfiskeri langs havnekajen.

På Nytorv var der dækket op med både færdige værker og værker undervejs. Besøgende kunne komme og snakke med kunstnerne og se, hvordan de arbejdede med deres håndværk. Foto: Maj Petersen

Ligeledes vil butikkerne holde længe åbent, og der vil være koncerter på Nytorv om søndagen. Sommerbyen skal bygge bro mellem foreninger, erhvervsliv og borgere og skal skabe liv i byen hen over sommeren. Håbet er, at der også i år vil komme gæster udenbys fra.

- Igen i år ved vi, at der er mange, der ikke kommer til at rejse ud på grund af corona, så mange holder ferie hjemme, og så forventer vi mange andre danske turister. Vores campingpladser og hoteller melder om fuldt booket, siger eventkoordinatoren, der håber, at også turisterne vil tage del i festlighederne.

Et farverigt fællesprojekt

Den første weekend stod foreningen Vestfynske Kunstnere bag. I den anledning var Nytorv dækket op med både færdige værker og værker, som kunstnerne arbejdede på i løbet af dagen.

Blandt aktiviteterne var det fælles maleriprojekt, som 6-årige Viola Gitz indviede med sine blomster. Senere greb andre borgere malerpenslen og malede blandt andet himmel og måger, og også borgmester Johannes Lundsfryd (S) bidrog med en Lillebæltsbro til det store maleri.

Alle borgere kan hen over weekenden male videre på maleriet, der efterfølgende vil blive hængt op i Fynske Bank i Middelfart, der er hovedsponsor på sommerbyen.

- Vi gør det for byens skyld, siger eventkoordinator i Middelfart Brobygning Mette Engleson, der lørdag fik overrakt en stor check af filialdirektør i Fynske Bank Middelfart Søren Thomsen. Foto: Maj Petersen

Søren Thomsen, der er filialdirektør i Fynske Bank Middelfart, overrakte lørdag en check på 130.000 kroner fra Fonden for Fynske Bank til Middelfart Sommerby. Fonden er til for at understøtte idræt, kultur og foreningsliv i bankens områder, og derfor var det naturligt at støtte et projekt som Middelfart Sommerby, forklarer filialdirektøren.

- Det er vigtigt for os, at der er liv i de byer, hvor vi er til stede, siger han og tilføjer:

- Fonden fungerer sådan, at den ejer 45 procent af banken. Det vil sige, at hver gang vi (banken red.) tjener en krone, så går 45 ører til fonden, og de penge går tilbage til lokalsamfundet.

Annonce

Lykkes i fællesskab

Det var borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd (S), der bød officielt velkommen til Middelfart Sommerby 2021. Han glæder sig over, at sommerbyen for andet år i træk er blevet en realitet, der er med til at skabe liv, glæde og sommerstemning i byen.

At det har kunnet lykkes er et vidnesbyrd om, hvad man kan i fællesskab, mener han.

- Som jeg nævnte i min tale, var der for to år siden 10 tomme butikslokaler, der var opgravet gågade, og Den Gamle Lillebæltsbro var lukket. Mange butikker hang med hovedet, og nogle havde næsten mistet modet. Til nu hvor vi har taget fat og skabt noget fælles med musik og aktivitet, siger han om arrangementet, der både inddrager erhvervs- og foreningslivet.

At det nu i to år har kunnet lykkes at stable sommerbyen på benene er også noget, Mette Engleson noterer sig. Hun oplever stor tilslutning til arrangementet fra både foreninger, butikker og erhvervslivet, og det er ikke nødvendigvis en selvfølgelig, siger hun.

- Jeg sidder i netværk rundt omkring, og det er ikke sådan i alle kommuner, vil jeg bare gerne hilse og sige.

Lørdag bød på kunst til både øjne og ører. Herrekoret Skjold sang fra formiddag op til fællessang, og senere kom flere af kommunens unge musikere og spillede. Foto: Maj Petersen

Af de mange forskellige aktiviteter, der er på programmet, har borgmester Johannes Lundsfryd især øjnene på, at der er dans i weekenden den 31. juli til den 1. august. En aktivitet han sidste år følte sig en smule på udebane med.

- Jeg blev voldsomt udfordret sidste år, da jeg skulle lave fællesdans med Thomas Evers. Så nu skal jeg se, om jeg har forbedret mig, siger han med et grin.


Sidste år lavede vi det som en genstart efter corona. I år gør vi det, fordi vi ikke kan lade være.

Mette Engleson, eventkoordinator i Brobygning Middelfart


Al slags kunst var lørdag repræsenteret på Nytorv. Lige fra malerier til skulpturer af ler til kurveflet. Foto: Maj Petersen
Både unge og ældre var mødt op til åbningen af Middelfart Sommerby. Mens herrekoret Skjold sang for til fællessang, fik de første modige malere lidt professionel hjælp til det fælles maleri. Foto: Maj Petersen
Også borgmester Johannes Lundsfryd (S) gav sit bidrag til det store maleri, der skal hænge i Fynske Bank sommeren over. I dagens anledning malede han en Lillebæltsbro. Foto: Maj Petersen
Annonce
Odense For abonnenter

Vera og Gurlis drøm lever: Kæmpe interesse for nyt seniorbofællesskab med elbil og lader til fri afbenyttelse

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Slut med røde, orange og gule lande: Fynsk rejsebureau melder om alt udsolgt i efterårsferien

Erhverv For abonnenter

250 arbejdspladser på vej til lille Rørup: Lokale havde luret, at noget stort var på vej - Poul fik manet det i jorden

Sport

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Faaborg-Midtfyn

De har hele tiden haft Danmarks bedste saunaudsigt: Nu har Faaborg også Nordeuropas flotteste sauna

Odense

- Det har været utroligt hårdt, men nu bliver det godt igen. Optimisme ved indvielsesfesten for Benedikts Plads

Assens For abonnenter

250 arbejdspladser er på vej, efter landmanden Søren har solgt sin mark: - Det skaber noget liv i vores lokalområde

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Kerteminde

Slut med gravstene på strandene: Pårørende kan hente dem hos kommunen

Danmark For abonnenter

Danske Peter bor i Kongsberg: Cykler forbi gerningsmandens hjem hver dag på vej til arbejde

Kultur

To forskellige koncerter på Dexter med fynsk popsanger: Toornburg kom skævt fra land

Kerteminde For abonnenter

Kerteminde Kommune vil sælge endnu en grund på havnen: - Vi har aldrig lagt skjul på, vi gerne vil købe vores grund

Faaborg-Midtfyn

Synes du, Tulipbygningen skal rives ned? Vil bruge en million på undersøgelser - men så er det også sidste chance

Annonce