Annonce
Middelfart

Middelfart skal være med i biodiversitets-konkurrence: - Det er jo helt vildt

Bent Pandal og Linda Frølund Hansen står bag initiativet "Middelfart Vilde Kommune," som nu har fået kommunen med i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste naturkommune. Foto: Mille Thomsen
På opfordring fra en borgergruppe i Middelfart, har Miljø- og Energiudvalget besluttet, at Middelfart Kommune skal deltage i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste naturkommune.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune skal deltage i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste naturkommune.

Det besluttede Miljø- og Energiudvalget i denne uge.

Idéen kom på dagsordenen, efter at Byrådet i februar modtog et åbent brev, hvori de blev opfordret til at melde kommunen til konkurrencen "Danmarks Vildeste Kommune". Afsenderen af brevet var borgere , der har samlet sig i Facebook-gruppen "Middelfart Vilde Kommune".

Danmarks vildeste kommune

Miljøministeren har 5. februar 2021 sendt breve til landets 98 kommuner, hvor hun opfordrer dem til at være med i en konkurrence om at blive Danmarks vildeste kommune. 

Frem til 24. marts kan landets kommuner tilmelde sig konkurrencen, hvor der er lagt op til fri leg i bestræbelserne for at gøre sin kommune vildere.

I slutningen af 2022 kåres Danmarks vildeste kommune, som er kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt, baseret på blandt andet iderigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

 En kommune kan også vælge at fokusere på noget helt femte, der gør kommunen vild.

Dommerpanelet består af miljøminister Lea Wermelin flankeret af blandt andre Frank "Bonderøven" Erichsen og biologen Morten D.D. Hansen, som vil følge kommunernes indsats i dysten om at blive Danmarks vildeste kommune.

- Jeg er helt vild med det. Det er fantastisk. Der er over 300 medlemmer i Facebook-gruppen nu. Den er jo kun oprettet, for at kommunen skulle tilslutte sig den her konkurrence, men det bliver jo meget vildere med 300 mennesker, der er interesserede i at lave noget for en grøn kommune, siger Bent Pandal, der er initiativtager til gruppen, begejstret.

Annonce

Vilde blomster og en pulje til borgerne

På udvalgsmødet var idéen på dagsordenen, i forbindelse med at kommunens biodiversitetsindsatser i 2021 skulle drøftes.

- Det tog os ikke mange øjeblikke at blive enige om, at vi selvfølgelig skal deltage i konkurrencen, fortæller Paw Nielsen (løsgænger), der er medlem af udvalget.

- Borgerne har gjort sit til, at der er kommet fokus på, at vi skal rykke på det her område. Facebook-gruppen og alle dem, der har meldt sig ind, har været med til at sætte en positiv retning, i forhold til at man skal prioritere det her område med biodiversitet. Nu skal der handling bag ordene.

Kommunen har i forvejen afsat en pulje penge til biodiversitetsindsatser på 300.000 kroner, og på mødet blev det besluttet, hvordan pengene skal fordeles i 2021.


Det tog os ikke mange øjeblikke at blive enige om, at vi selvfølgelig skal deltage i konkurrencen.

- Paw Nielsen


Her blev der blandt andet afsat 150.000 kroner til anlæg af vilde blomster - for eksempel i midterøer i rundkørsler. Derudover er der prioriteret 50.000 kroner til formidling og synlighed, som for eksempel går til en folder om let tilgængelige biodiversitetstiltag, man kan lave i haven.

- Vi besluttede også, at der skal oprettes en pulje, som foreninger og almindelige borgere kan søge, så de også kan komme med deres idéer og input, fortæller Paw Nielsen.

Hvor stor puljen bliver, besluttes først på næste udvalgsmøde.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce