Annonce
Middelfart

Middelfart: Så skal der lyttes og læres om klassisk musik

Ny sæson med Klassiske Lytteklubber. Foto: Colourbox.com

Musikbibliotekar Dorte Søndergaard sætte spot på både dansk og russisk musik.

Middelfart: Biblioteket på Kulturøen inviterer til Klassiske Lytteklubber, som her i foråret har både en dansk og en russisk komponist på programmet samt en blokfløjtevirtuos.

Én gang om måneden i årets første tre måneder inviterer musikbibliotekar Dorte Søndergaard til Lytteklub, hvor det er den klassiske musik, der er på dagsordenen. Og her kan man både blive klogere på værket og komponisten samt dele egen mening om musikken.

Mandag 28. januar er overskriften Michala Petri og barokken. Det er om den danske blokfløjtevirtuos, som i et halvt århundrede har udforsket blokfløjtens natur og stillet sig i spidsen for udvikling af instrumentets repertoire.

Mandag 25. februar gælder det Hans Abrahamsen og værket "Let me tell you". Den danske komponist modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019 ved en koncert 26. april 2019 i DR Koncerthuset. I februar sætter Lytteklubben spot på Abrahamsens prisvindende værk "Let me tell you", der tager udgangspunkt i Ofelias replikker fra Shakespeares "Hamlet".

Mandag 25. marts er overskriften Musorgskijs orkesterværk "Udstillingsbilleder". Sæsonen rundes af med den russiske komponist Musorgskij og hans orkesterværk "Udstillingsbilleder". Værket er en musikalsk billedkavalkade, hvor man går fra billede til billede.

Lytteklubberne foregår i Tænketanken på Kulturøen i Middelfart alle de nævnte datoer kl. 16.30-18.00. Det er gratis at deltage i Lytteklubberne, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce