Annonce
Middelfart

Middelfart runder rød coronaliste - men kan gå i grøn igen i morgen

Middelfart Kommune rykkede onsdag fra at have syv coronasmittede til at have otte. Det placerer kommunen på den røde liste over kommuner, som myndighederne er bekymrede for. Dog maner sundhedschef til besindelse. Foto: Mia Harm Madsen
Antallet af smittede med coronavirus i Middelfart Kommune er steget og har placeret kommunen på myndighedernes røde liste. Sundhedschef maner til ro og er ikke selv bekymret.
Annonce

Nordvestfyn: Smittetallene stiger støt rundt omkring i landet, og det gælder også i Middelfart Kommune, der onsdag har bevæget sig ind i "rød zone", altså i myndighedernes søgelys og dermed på en bekymringsliste over kommuner, hvor smitten nu overstiger 20 smittede pr. 100.000 borgere.

Tirsdag var der syv smittede i Middelfart Kommune, men de seneste tal, der blev frigivet onsdag klokken 14, afslører, at der siden er kommet én smittet mere i Middelfart Kommune og dermed 20.6 smittede pr. 100.000 borgere.

Det bekymrer dog ikke sundhedschef i Middelfart Kommune Jeanette Rokbøl.

- Der er kommet en enkelt mere på listen siden i går (tirsdag, red.), og vi er oppe på otte, som er grænseværdien i vores kommune. Men jeg er ikke så bekymret, for jeg ved, at tre af dem ryger ud af listen igen i morgen, og derefter overgår de til at være raske. Det er først, når vi vedvarende bliver ved med at ligge i rød, at vi bliver bekymrede, men ellers er det OK, hvad vi ser nu, forklarer sundhedschefen.

Annonce

Isoleret tilfælde

Den nye smittede borger er desuden et enkelt tilfælde og ikke ét, der er fundet i en sammenhæng, hvor der optræder mange potentielle smittekilder.

- Vi har ikke nogen nye smittede det samme sted, som for eksempel en gymnasieklasse eller et plejehjem, og det er godt. Vi har ikke haft nogen smittede ved hjemmeplejen, på plejehjem eller de bosteder, vi har - endnu. Vi kan være bekymrede for, hvornår det sker, men vi har vanvittigt dygtigt personale, som gør alt, hvad de kan for at være klar, hvis det skulle ske. Vi har såkaldte "action cards", som anviser præcis, hvad man skal gøre, hvis man står med en smittet borger en lørdag aften - eller hvilken som helst anden situation. Det er præcise anvisninger nøjagtig som at lette og lande et fly, fortæller Jeanette Rokbøl.

Også borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) tager det helt roligt, selv om Middelfart Kommune er oppe at runde den røde liste.

- Vi følger situationen tæt, og det har vi gjort hele vejen. Det er vigtigt, at vi ikke kommer i en situation, hvor en enkelt smittekilde smitter mange, så det bliver spredt. Men vi har vores "action cards", og det er ren "Egon Olsen". Alt er timet og tilrettelagt, hvis der skulle ske noget, siger han.

Johannes Lundsfryd fortalte i øvrigt til Fyens.dk tirsdag, at nordvestfynboer, der står til at holde et arrangement i den kommende tid, gerne må overveje, om ikke det stadig kan lade sig gøre at gennemføre det inden for de gældende retningslinjer. Han peger på, at eksempelvis firmafester og store sociale sammenkomster bør udskydes, mens visse faglige arrangementer og borgermøder godt vil kunne afholdes under de rette forholdsregler.

- Vi skal jo følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og i virkeligheden skal vi finde det, der er anbefalingerne og ikke gøre mere eller mindre, siger han og henviser til, at man også stadig må holde siddende, kulturelle møder med 500 deltagere, selvom forsamlingsforbuddet nu er sænket til 50.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce