Annonce
Middelfart

Middelfart Roklub er klar til start ved DM

Sverri Nielsen tog for nylig en historisk medalje ved VM i roning, da han som den første dansk mand vandt en VM-medalje i roningens kongedisciplin, singlesculler. PR-foto

Middelfart: Et masters hold fra Middelfart Roklub drager lørdag 21. september til Brabrand Sø ved Aarhus for at måle sig selv op imod de bedste roere i hele landet. Både junior-, senior-, universitets- og mastersroere skal på vandet.

Om der kommer medaljer med hjem, vil tiden vise, men en verdensklasse ro-oplevelse venter, når Sverri Nielsen og de fire danske kvindelige "Sweephearts", som for nyligt vandt henholdsvis VM-sølv og VM-bronze, for en kort stund skifter deres landsholdstrikot med klubtrøjen og stiller til start med deres klubkammerater, da DM-titler kun kan vindes med rene klubhold.

- DM-regattaen er stævnet der samler danske roere med interesse for, og engagement i de både som benyttes ved OL. Nogle har masser af træningskilometer i benene, mens andre har mindre. Nogle er unge, mens andre er oppe i årene, siger formand for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce