Annonce
Fodbold

Middelfart og Nymand holder sammen: Forlænger kontrakt

Niclas Nymand kommer til at beholde den blå Middelfart-dragt på i mindst et år mere. Pressefoto: Middelfart Boldklub
Niclas Nymand har valgt at fortsætte fodboldkarrieren på Vestfyn, efter han vendte tilbage til klubben for et års tid siden.

FODBOLD: Der er ingen skilsmisse i horisonten mellem Niclas Nymand og Middelfart Boldklub.

De to parter fandt sammen i sommeren 2018, efter at Nymand havde været noget tid i Jylland, hvor han spillede for FC Fredericia. Efter et år tilbage i Middelfart har Niclas Nymand nu valgt at underskrive en ny kontrakt, der binder ham til den vestfynske klub for sæsonen 2019/20.

Klubben og spilleren håber, at andet år i klubben vil være lidt mere succesfyldt end det første.

- Niclas har haft et lidt vanskeligt forår, hvor han har været ude med småskader og sygdom. Han har dog arbejdet benhårdt for at komme tilbage på topniveau, som han fik vist i de sidste runder af sæsonen. Niclas har samlet været i Middelfart i over tre år og er ved at være en rigtig Middelfart-dreng. Derfor er det meget glædeligt, at vi er blevet enige om at fortsætte samarbejdet i det kommende år, siger direktør, Søren Godskesen i en pressemeddelelse.

Niclas Nymand kan spille begge backpositioner på Middelfart-holdet og om den nye kontrakt med klubben siger han i pressemeddelelsen:

- Jeg er virkelig glad for at være i Middelfart og har det fantastisk i klubben. Jeg nyder hverdagen og den hårde konkurrence, der er i truppen. Nu skal jeg ud og revanchere mit forår, hvor jeg flere gange blev sat lidt tilbage. Jeg er helt klar fra opstarten, og er meget motiveret for at gøre mit bedste for holdet.

Kontrakten mellem Middelfart Boldklub og Niclas Nymand udløber 30. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce