Annonce
Middelfart

Middelfart Kommune er én smittet fra at gå i rød: Borgmester vil hverken gøre mere eller mindre end anbefalingerne

Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd (S). Foto: Middelfart Kommune
Johannes Lundsfryd, borgmester i Middelfart Kommune, beder borgerne forholde sig konkret til retningslinjerne, når de tager stilling til kommende arrangementer. Der er stadig relativt få smittede i Middelfart - nemlig syv. Der skal dog kun otte smittede til at sende Middelfart Kommune i rød og blandt de hårdest ramte kommuner per indbygger.
Annonce

Middelfart: Den øgede spredning af coronavirus førte fredag til, at statsminister Mette Frederiksen præsenterede en række nye retningslinjer. De indebærer blandt andet et forsamlingsforbud på 50 i stedet for 100.

Budskabet fra Middelfart Kommunes borgmester, Johannes Lundsfryd, der også er socialdemokrat, lyder tirsdag, at nordvestfynboer, der står til at holde et arrangement, gerne må overveje, om ikke det stadig kan lade sig gøre at gennemføre det inden for retningslinjerne. Især hvis der er tale om et fagligt arrangement eller et møde og ikke en fest.

Borgmesteren understreger blandt andet, at firmafester og sociale sammenkomster bør udskydes, mens eksempelvis borgermøder må kunne afvikles under forholdsreglerne.

- Vi skal jo følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og i virkeligheden skal vi finde det, der er anbefalingerne og ikke gøre mere eller mindre. Det vil være ukollegialt, for det lægger et pres på alle andre, og så skal man også gøre mere i nabokommunerne og som private aktører. Vi er ikke klogere end sundhedsmyndighederne er, så derfor holder vi os til anbefalingerne, siger han og henviser til, at man også stadig må holde siddende, kulturelle møder med 500 deltagere.

Johannes Lundsfryd peger dog på, at visse begivenheder kan afvikles i en anden form, som er mere coronavenlig, som det for eksempel blev gjort ved Naturens Dag, der endte med at bestå af flere mindre bidder. Kommunen er samtidig ved at finde ud af, hvordan hædringen af idrætsfolk 8. oktober skal foregå.

Og så understreger han, at det er vigtigt at huske anbefalingerne om sprit og afstand.

Annonce

Syv smittede i Middelfart

Middelfart Kommune er tæt på at havne blandt de røde kommuner, hvor der er mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere. Inden for den sidste uge er der gennemført lidt under 1600 tests, og der er fundet i alt syv smittede. For at komme på observationslisten over kommuner med flest smittede per indbygger skal Middelfart Kommune have otte.

- Vi er foreløbig sluppet nådigt, men der skal ikke så meget til, før vi kommer i en situation, hvor vi går i rød, siger Johannes Lundsfryd og peger på, at smitten ser ud til at have rykket sig en smule vest over, og at også Fredericia er forholdsvis hårdt ramt.

Middelfart Kommune har sendt omkring 160 medarbejdere enten helt eller delvist hjem siden fredag. Her er der primært tale om ansatte på rådhuset.

- Alle institutioner er fortsat på fuld blus, men i administrationen er der lidt forandring, siger Johannes Lundsfryd og henviser til, at myndighederne som udgangspunkt kun anbefaler at lade medarbejdere, der fint kan varetage deres funktioner herfra, arbejde hjemme.

Der er i alt gennemført 12.000 coronatests i Middelfart Kommune, siden sygdommen kom til Danmark. Af tallene fremgår det dog ikke, hvor mange borgere der er testet mere end en gang.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce