Annonce
Fodbold

Middelfart klar til at jagte oprykningschancen

Casper Johansen scorede for Middelfart i 1-0-sejren i sidste runde af grundspillet ude mod HIK. Nu er Middelfart-anføreren sammen med sine holdkammerater klar til at jagte nye mål i første kamp i oprykningsspillet hjemme mod Ringkøbing. Foto: Yilmaz Polat
Opgøret mod Ringkøbing er første hjemmekamp på græs for Middelfart Boldklub, der skal hente seks point mere end rivalen Kolding i oprykningsspillets 11 runder.

Fodbold: Som det eneste fynske hold er Middelfart Boldklub klar til oprykningsspillet i 2. division, hvor de 12 bedste mødes over 11 runder i et slutspil, hvor der er to billetter til 1. division på højkant.

Efter de 22 runders grundspil, hvor alle point er ført med over, har Skive lagt sig i spidsen med 50 point. Herefter følger med 46 point Kolding IF, som realistisk set må være det hold, Middelfart og de øvrige hold skal forsøge at nå. Middelfart har på fjerdepladsen seks point op til Kolding. Imellem de to ligger Brabrand med 45 point.

Middelfart indleder slutspillet med en hjemmekamp 2. påskedag mod Ringkøbing, der med 33 point indleder slutspillet fra en position som nummer 11 og næstsidst.

- Ringkøbing er et hold, der gerne vil spille fodbold. De har været lidt udfordret. De røg ind i en del skader, blandt andet på midtstopperpositionerne har de været rimeligt hængt op, siger Middelfarts træner, Jes Bekke, til klubbens hjemmeside.

Annonce

Oprykningsspillet

Stillingen i oprykningsspillet i 2. division:

Skive 50 point, Kolding IF 46, Brabrand 45, Middelfart 40, AB 39, Jammerbugt 39, Aarhus Fremad 38, Brønshøj 36, B93 35, Vanløse 33, Ringkøbing 33, HIK 32.

De 12 hold spiller alle mod alle én gang - 11 runder - frem til sidste runde 15. juni. Middelfart får seks hjemmekampe og fem udekampe.

De to øverste rykker op i 1. division.

Første gang på græs

Det bliver sæsonens første hjemmekamp i gryden på Middelfart Stadion i de smukke omgivelser på Adlerhusvej. Forårets første kampe blev spillet på den noget mere ucharmerende kunstgræsbane på Færøvej. Middelfart-træneren glæder sig til at komme ned til byens gamle stadion.

- Det bliver dejligt at komme derned. Det er vores hjemmebane. Kunstgræs er fint i vinterperioden, men fodbold skal helst spilles på græs, siger Jes Bekke.

Middelfart sluttede grundspillet af med en udesejr på 1-0 over HIK.

- Man kunne se den lettelse, der var hos drengene efter kampen, og der var et smil på læben efterfølgende, siger Jes Bekke.

Middelfart, der klattede flere point væk med flere uafgjorte kampe og et 2-5-nederlag til B93 i det tidlige forår, har selvsagt brug for en del sejre for at komme op på en af de to oprykningspladser.

Hvis Middelfart kan komme ind i en god stime, kan der være lagt op til topbrag i de sidste runder. I næstsidste runde 2. pinsedag 10. juni skal Middelfart til lokalopgør og et potentielt afgørende oprykningsslag i Kolding, og i sidste runde lørdag 15. juni får Middelfart besøg af Skive, der på det tidspunkt måske allerede er rykket op.

Men det er naturligvis kun spekulationer her i denne solrige påske. Først skal Middelfart sørge for at vinde nogle fodboldkampe. Første skud i bøssen er mod Ringkøbing 2. påskedag klokken 14.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce