Annonce
Sport

Middelfart i topbrag

Kim Elgaard fylder 27 på mandag, men forinden skal han være med til at hjælpe Middelfart til sejr i topkampen søndag i Slagelse. Foto: Peter Leth-Larsen

Esben Petersen og Kim Elgaard med som jokere i Slagelse

FODBOLD: Første akt i kampen om den senere opryknings-mulighed fra 2. division udspiller sig søndag eftermiddag i Slagelse, hvor der for ikke så lang tid siden blev spillet Superligafodbold under navnet FC Vestsjælland. Nu er Slagelse på vej frem igen med støtte af de lokale vognmænd og andre sponsorer og har placeret sig på førstepladsen i pulje 2 med 17 point et point foran Middelfart, der har de stærke nyerhvervelser Kim Elgaard og Esben Petersen med i truppen til Sjælland.

Slagelses virkelige storhedstid er i 70'erne, hvor det blev til fire sæsoner i landets bedste række. Bedste placering er en ottendeplads i 1978 og dengang huserede navne som Peter Johansson og Heino Hansen.

Siden FC Vestsjællands sammenbrud for tre år siden er Slagelse rykket direkte op fra Sjællandsserien og til en førsteplads i 2. division. I det regnskab skal man også holde øje med pointene i pulje 1, hvor Jammerbugt med 18, Kolding IF 16, Skive 16 og Brabrand 15 inden lørdagens kampe er forsamlet, når oprykningsspillet starter til foråret og kampen om i alt to oprykningspladser indledes.

Middelfart-træner Jan Vingaard siger om sine nyerhvervelsernes medvirken i Slagelse:

- Kim Elgaard har nu trænet med os i en måned og er naturligvis med i truppen. Esben Petersen har været hos os i en uge og han er også med i bussen, så må vi se, hvor meget det bliver til i sidste ende, siger Jan Vingaard, der må undvære karantæneramte Niclas Vemmelund.

- Slagelse har et fint fodboldhold og rider videre på en bølge af succes med to oprykninger i træk og har bygget på for hvert halve år, der er gået. De magter spillemæssigt lidt af det hele, vil gerne spille med bolden, men er ikke bange for at spille stejlt, hvis det er det, der skal til. Vi er nødt til at tage vores forholdsregler og hverken spille naivt eller dumt men også bygge videre på vores tre sejre i træk, tilføjer Middelfart-træneren inden kampen på Slagelse Stadion ved Fælledvej fløjtes op kl. 15.00.

Annonce

Marienlyst i problemer

Marienlyst får det svært kl. 15.00 i Gladsaxe Idrætspark. AB har fundet melodien og har vundet tre kampe i træk og er ubesejret i fem runder. Marienlyst er sunket sammen for alvor, selv om holdets eneste sejr spøjst nok er over topholdet Slagelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce