Annonce
Sport

Middelfart i topbrag

Kim Elgaard fylder 27 på mandag, men forinden skal han være med til at hjælpe Middelfart til sejr i topkampen søndag i Slagelse. Foto: Peter Leth-Larsen

Esben Petersen og Kim Elgaard med som jokere i Slagelse

FODBOLD: Første akt i kampen om den senere opryknings-mulighed fra 2. division udspiller sig søndag eftermiddag i Slagelse, hvor der for ikke så lang tid siden blev spillet Superligafodbold under navnet FC Vestsjælland. Nu er Slagelse på vej frem igen med støtte af de lokale vognmænd og andre sponsorer og har placeret sig på førstepladsen i pulje 2 med 17 point et point foran Middelfart, der har de stærke nyerhvervelser Kim Elgaard og Esben Petersen med i truppen til Sjælland.

Slagelses virkelige storhedstid er i 70'erne, hvor det blev til fire sæsoner i landets bedste række. Bedste placering er en ottendeplads i 1978 og dengang huserede navne som Peter Johansson og Heino Hansen.

Siden FC Vestsjællands sammenbrud for tre år siden er Slagelse rykket direkte op fra Sjællandsserien og til en førsteplads i 2. division. I det regnskab skal man også holde øje med pointene i pulje 1, hvor Jammerbugt med 18, Kolding IF 16, Skive 16 og Brabrand 15 inden lørdagens kampe er forsamlet, når oprykningsspillet starter til foråret og kampen om i alt to oprykningspladser indledes.

Middelfart-træner Jan Vingaard siger om sine nyerhvervelsernes medvirken i Slagelse:

- Kim Elgaard har nu trænet med os i en måned og er naturligvis med i truppen. Esben Petersen har været hos os i en uge og han er også med i bussen, så må vi se, hvor meget det bliver til i sidste ende, siger Jan Vingaard, der må undvære karantæneramte Niclas Vemmelund.

- Slagelse har et fint fodboldhold og rider videre på en bølge af succes med to oprykninger i træk og har bygget på for hvert halve år, der er gået. De magter spillemæssigt lidt af det hele, vil gerne spille med bolden, men er ikke bange for at spille stejlt, hvis det er det, der skal til. Vi er nødt til at tage vores forholdsregler og hverken spille naivt eller dumt men også bygge videre på vores tre sejre i træk, tilføjer Middelfart-træneren inden kampen på Slagelse Stadion ved Fælledvej fløjtes op kl. 15.00.

Annonce

Marienlyst i problemer

Marienlyst får det svært kl. 15.00 i Gladsaxe Idrætspark. AB har fundet melodien og har vundet tre kampe i træk og er ubesejret i fem runder. Marienlyst er sunket sammen for alvor, selv om holdets eneste sejr spøjst nok er over topholdet Slagelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce