Annonce
Sport

Middelfart henter ungt talent

19-årige Thais Damgaard tilbragte efteråret i Finland. Foto: Middelfart Boldklub
Den 19-årige Thais Damgaard skifter den røde Vejle-trøje ud med den blå Middelfart-trøje frem til sommeren 2020.

Fodbold: Efter et svingende efterår er den ambitiøse 2. divisionsklub Middelfart Boldklub allerede ved at polstre sig til foråret, hvor man fortsat jagter den ene oprykningsplads.

Derfor har Middelfart onsdag kunnet præsentere den 19-årige kantspiller Thais Damgaard, som den fynske klub har lejet i Vejle Boldklub frem til sommeren 2020.

Middelfart-direktøren, Søren Godskesen, glæder sig over tilgangen af den unge spiller, som han allerede har set rykke sig.

- Thais har trænet med os i den seneste uges tid, og vi kan allerede nu se hans positive udvikling fra træning til træning. Thais skal byde ind med sine spidskompetencer, og han skal konkurrere om de to pladser på kanterne, fortæller Søren Godskesen i en pressemeddelelse.

Annonce

Hjemvendt fra Finland

Det er ikke første gang, at den unge kantspiller udlejes fra Vejle Boldklub, da Thais Damgaard i efteråret 2019 var udlejet til finske HIFK Helsinki, hvor det blev til fem officielle kampe.

Selv glæder Thais Damgaard sig til at komme ordentligt i gang i det fynske omklædningsrum, hvor der er blevet taget godt imod ham.

- Det virker som et godt omklædningsrum med mange dygtige fodboldspillere, og et trænerteam, der helt sikkert kan lære mig en masse. Mit fokus er på at falde endnu mere til på holdet og kæmpe med om pladserne på holdet i forårets mange spændende kampe, siger Thais Damgaard i samme pressemeddelelse.

Thais Damgaard har foruden sin Finland-tur fire kampe for U16-landsholdet og en enkelt for U19-landsholdet på sit cv.

Middelfart starter forårssæsonen 8. marts på udebane mod Thisted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce