Annonce
Sport

Middelfart har skæbne i egne hænder: Én sejr fra det sjove selskab

Niclas Vemmelund spiller sin sidste kamp for Middelfart lørdag. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Nordvestfynboerne kan selv afgøre, om næste sæson skal byde på fodbold fra den tredje- eller fjerdebedste række. En sejr mod Frem i sidste runde grundlovsdag sender klubben i det sjove selskab, mens uafgjort også kan være nok - dog slår træneren fast, at Middelfart udelukkende går efter sejren.

FODBOLD: - Det vil være skuffende. Inden sæsonen havde vi tanker om at spille med helt i toppen om oprykningspladsen, så det vil være rigtig skidt.

Sådan sagde Middelfart-sportschef Søren Godskesen til Sport Fyn inden forårssæsonen om det mulige scenarie, at Middelfart ikke kom i top-6 og dermed ikke ville kvalificere sig til den tredjebedste række næste sæson.

På det tidspunkt lå nordvestfynboerne på ottendepladsen med kun 16 point ud af 39 mulige. Siden da har Middelfart kæmpet sig tilbage efter et stærkt forår, hvor holdet indtil videre har hentet 24 ud af 36 point.

Annonce

Derfor går middelfarterne ind til sidste kamp i den gunstige position, at de selv kan afgøre deres skæbne grundlovsdag mod Frem. Med en sejr er de helt sikre på at ende i top-6.

Omvendt ender de højst sandsynligt uden for top-6, hvis de taber, så der er rigtig meget på spil i lørdagens "finale".

- Det har været en lang march hen mod den her finalekamp, som vi selvfølgelig glæder os til at spille. Hvis vi klarer den og vinder, så føles det som en oprykning, men hvis vi taber, så føles det som en nedrykning. Det er sjældent, at man har en kamp, der på den måde er så afgørende, siger Middelfart-træner Jens Letort til Sport Fyn.

Stilling i 2. division, pulje 1 inden sidste spillerunde

 1.  Jammerbugt FC - 57 point
 2. B93 - 53 point
 3. Aarhus Fremad - 43 point
 4. Thisted FC - 43 point
 5. Middelfart - 40 point
 6. Frem - 39 point
 7. VSK Aarhus - 38 point
 8. Brabrand - 38 point
 9. Dalum - 32 point
 10. Næsby - 29 point
 11. Holbæk - 28 point
 12. FC Sydvest - 24 point
 13. SfB-Oure FA - 14 point
 14. Holstebro - 10 point

Træneren forklarer, at uafgjort højst sandsynligt også vil være nok for Middelfart.

- Hvis vi spiller uafgjort, så holder vi Frem under os. Så skal Brabrand vinde med seks mål og VSK Aarhus skal vinde med fire mål, før uafgjort ikke er nok for os, siger han Aarhus-klubberne, der begge har en dårligere målscore end Middelfart.

- Vi står med de klart bedste kort på hånden, så jeg ville ikke bytte med nogle af de andre. Men det er stadig en finale, som vi går efter at vinde - vi kan ikke spille på uafgjort. I øvrigt har vi også kun spillet en kamp uafgjort hele sæsonen.

Overtidssejr i "semifinale" gav troen

For to uger siden skuffede Middelfart fælt ved at tabe på hjemmebane til SfB-Oure FA, der allerede var rykket ned på det tidspunkt. Det satte pres på inden sidste weekends udekamp mod topholdet Aarhus Fremad.

- Vi snakkede om inden Aarhus Fremad-kampen, at den nok var en semifinale, for efter nederlag til Svendborg kunne vi godt se, at vi nok skulle vinde de sidste to kampe for at komme med i det sjove selskab.

- Vi var heldige med at vinde den der "semifinale" i overtiden, så nu er det finalen, der gælder, siger han om 2-1-sejren over Aarhus Fremad, der blev sikret i sidste sekund.

Nu kan Middelfart som sagt selv køre den i hus. Med tanke på det dårlige efterår er Letort ganske tilfreds med situationen, selvom det bliver nervepirrende.

- Stemningen er god. Det betød rigtig meget, at vi vandt kampen i Aarhus. Resultaterne har gjort, at vi selv kan afgøre det, og det er vi jo glade for.

- Det gælder om, at spillerne ikke får for mange nerver på, men også glæder sig til at komme ud og spille den her kamp.

- Inden foråret startede, havde vi givet hvad som helst for at stå i denne her situation, fordi vi var så langt bagefter.

Kampen bliver ikke bare den sidste i sæsonen, men også den sidste i klubben for en række spillere. Udover anfører Casper Johansen, som stopper karrieren som fodboldspiller, vinker klubben også farvel til viceanfører Niclas Vemmelund, Emil Lyng og Simon Smidt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce