Annonce
Middelfart

Middelfart går i gruppe: Borgere skal være med til at udvikle byerne

Der arbejdes på flere bæredygtige og velfungerende byer og lokalsamfund i Middelfart Kommune. Arkivfoto.

Der var rift om pladserne i den nye styregruppe for bæredygtig byudvikling, som nu er nedsat. Tre nye borgerrepræsentanter er udpeget, og arbejdet kan gå i gang.

Middelfart: Siden foråret har Middelfart Byråd og lokaludvalgene drøftet, hvordan man kan udvikle alle kommunens lokalsamfund til endnu bedre steder at bo og leve.

Bæredygtige og velfungerende byer og lokalsamfund er nemlig afgørende for, at borgere og virksomheder kan trives og vokse, mener begge parter - og nu nedsætter kommunen en ny styregruppe, der skal hjælpe bæredygtig byudvikling et skridt videre i alle lokalsamfund.

Styregruppe har vakt interesse

Tre af kommunens borgere skal arbejde med i styregruppen - og interessen for at deltage har været god.

- Vi har fået 14 virkelig kvalificerede ansøgninger fra borgere, der gerne vil bidrage til styregruppen og dermed til udviklingen af vores lokalsamfund. Det er jeg glad og stolt over, og det beviser bare, at engagementet og lysten til at bidrage til kommunens udvikling - den er her, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen i en pressemeddelelse fra kommunen.

De tre der blev udpeget er Ole Olsen, Heiko Buch-Illing og Anders Christensen. De er udvalgt ud fra ønsket om en styregruppe, der spænder bredt og har konkret erfaring med gennemførelse af lokal udvikling, er rundet af lokalsamfundsarbejde, er engageret i stærke sociale fællesskaber og har et godt og bredt netværk.

Annonce

Bedre med borgere

- Udviklingen af lokalområderne sker ikke kun fra byrådssalen, men i høj grad ved aktivt samspil med omgivelserne. Vi får bedre løsninger og stærkere engagement ved at involvere borgerne mere direkte og tidligere i processerne. Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet sammen med de øvrige styregruppemedlemmer, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Udover de tre borgere og borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, kommer udvalget til at bestå af Steen Dahlstrøm (A), Regitze Tilma (V) og Mikkel Dragmose-Hansen (F) fra byrådet og kommunaldirektør Steen Vinderslev, social- og sundhedsdirektør Mette Bostrup og teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen Til at assistere styregruppen og hjælpe lokalsamfundene med udviklingsarbejdet ansætter kommunen en projektleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce