Annonce
Middelfart

Middelfart Fjernvarme bygger nyt hovedsæde for 12 millioner

Middelfart Fjernvarme har i lang tid haft kig på Toyota-grunden, men formand Ander Nørregård og den øvrige bestyrese endte med at vælge en grund på Skærgårdsvej fordi, den var billigere. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
Bestyrelsen dropper Toyota-grunden og har købt en billigere grund på Skærgårdsvej i Middelfarts østlige industrikvarter.

Middelfart: Middelfart Fjernvarme er efter sammenlægningen med fjernvarmeselskaberne i først Nørre Aaby og nu også Ejby vokset ud af de gamle lokaler i Hessgade. Selskabet investerer derfor 12 millioner kroner i et nyt, fælles hovedsæde på Skærgårdsvej i Middelfarts østlige industrikvarter.

Planen var oprindeligt at købe en bid af Toyota-grunden, men det viste sig at være billigere at flytte til Skærgårdsvej, hvor man sparer 50 kroner pr. kvadratmeter.

- Og så kommer vi både lidt tættere på vores samarbejdspartnere i Ejby og Nørre Aaby og nærmere det naturgasområde, vi med tiden gerne vil tilbyde vores fjernvarme, siger varmeformand Anders Nørregård.

Annonce

1125 nye kvadratmeter

Fjernvarmen har købt en 7800 kvadratmeter stor grund på hjørnet af Skærgårdsvej og Fynsvej. Her skal opføres i alt 1125 kvadratmeter fordelt på 425 kvadratmeter administration, 500 kvadratmeter koldt og varmt lager samt 200 kvadratmeter værksted.

Stregerne er lige nu ved at blive slået hos det lokale Arkitektfirmaet Vallentin Haugland, opgaven skal derefter sendes i udbud. Det nye hovedsæde forventes at være klar til indflytning i januar 2021.

Efter fusionen af de tre varmeselskaber er antallet af ansatte vokset fra seks til 12, der nu nærmest sidder på skødet af hinanden i Hessgade. Også de mange ekstra køretøjer skaber problemer på den trange parkeringsplads, der benyttes som udkørsel for naboerne på Blindebomsvej.

Helt forlader Middelfart Fjernvarme dog ikke sin gamle lokalitet, de nuværende, naturgasfyrede nødturbiner bibeholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce