Annonce
Middelfart

Middelfart Fjernvarme bygger nyt hovedsæde for 12 millioner

Middelfart Fjernvarme har i lang tid haft kig på Toyota-grunden, men formand Ander Nørregård og den øvrige bestyrese endte med at vælge en grund på Skærgårdsvej fordi, den var billigere. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
Bestyrelsen dropper Toyota-grunden og har købt en billigere grund på Skærgårdsvej i Middelfarts østlige industrikvarter.

Middelfart: Middelfart Fjernvarme er efter sammenlægningen med fjernvarmeselskaberne i først Nørre Aaby og nu også Ejby vokset ud af de gamle lokaler i Hessgade. Selskabet investerer derfor 12 millioner kroner i et nyt, fælles hovedsæde på Skærgårdsvej i Middelfarts østlige industrikvarter.

Planen var oprindeligt at købe en bid af Toyota-grunden, men det viste sig at være billigere at flytte til Skærgårdsvej, hvor man sparer 50 kroner pr. kvadratmeter.

- Og så kommer vi både lidt tættere på vores samarbejdspartnere i Ejby og Nørre Aaby og nærmere det naturgasområde, vi med tiden gerne vil tilbyde vores fjernvarme, siger varmeformand Anders Nørregård.

Annonce

1125 nye kvadratmeter

Fjernvarmen har købt en 7800 kvadratmeter stor grund på hjørnet af Skærgårdsvej og Fynsvej. Her skal opføres i alt 1125 kvadratmeter fordelt på 425 kvadratmeter administration, 500 kvadratmeter koldt og varmt lager samt 200 kvadratmeter værksted.

Stregerne er lige nu ved at blive slået hos det lokale Arkitektfirmaet Vallentin Haugland, opgaven skal derefter sendes i udbud. Det nye hovedsæde forventes at være klar til indflytning i januar 2021.

Efter fusionen af de tre varmeselskaber er antallet af ansatte vokset fra seks til 12, der nu nærmest sidder på skødet af hinanden i Hessgade. Også de mange ekstra køretøjer skaber problemer på den trange parkeringsplads, der benyttes som udkørsel for naboerne på Blindebomsvej.

Helt forlader Middelfart Fjernvarme dog ikke sin gamle lokalitet, de nuværende, naturgasfyrede nødturbiner bibeholdes.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce