Annonce
Sport

Middelfart-direktør om straf: Den havde vi ikke set komme

Pelle Weber og de øvrige Middelfart-spillere skal nu igennem 16 forårskampe, der formentlig ret hurtigt vil være uden reel betydning for klubben, så snart de første point er sat til.

Den nye direktør Lars Peter Hermansen er uforstående over for dele af DBU-dommen, der fratrækker Middelfart 24 point, hvoraf de 12 trækkes fra og med starten af næste sæson. Men direktøren slår fast, at det nye selskab bag elitefodbolden i Middelfart vil kæmpe benhårdt videre på grønsværen.

Der bredte sig en chok-fornemmelse i fodboldboldmiljøet i Middelfart, da meldingen om DBU-dommen nåede frem lørdag eftermiddag.

Middelfart spillede træningskamp mod Vejle lørdag eftermiddag, men den kamp fik vist nærmest akademisk betydning i første omgang, fordi Middelfart nu kan se frem til et forår, hvor det næppe bliver meget andet end ærens fagreste træ at spille om.

Middelfart fratrækkes nemlig 12 point i denne sæson, og det sker med virkning fra oprykningslutspillet, hvor Middelfart starter med seks point og havde fire point op til oprykningsstregen. Nu vil der være 16 point op til stregen, og de skal hentes over netop 16 kampe. Ikke umuligt i teorien, men dog formentlig i praksis.

Men direktør Lars Peter Hermansen siger:

- Det er svært at forstå, at vi også skal fratrækkes 12 point fra starten af næste sæson. Den havde vi ikke set komme. Vi var godt klar over, at der kunne risikere at komme en straf af en vis størrelse, men ikke i dette omfang, siger Lars Peter Hermansen, der er direktør i det nye selskab Middelfart Boldklub ApS, og i øvrigt ikke har været involveret i fortidens praksis, som nu har ført til DBU's kontante dom.

DBU-dommen betyder, at der ikke ændres på pointsgivningen i efterårets grundspil i 2. division. Det sker, fordi det ville få store konsekvenser for andre klubber, og fordi planlægningen af forårets oprykningsslutspil forlængst er foretaget.

DBU melder i præmisserne for dommen, at man starter med at fratrække Middelfart 24 point, og så bliver de fordelt over to sæsoner, så dommeren har nogle markante konsekvenser. Ellers ville Middelfart kunne starte forfra som alle andre klubber efter sommerferien med nul point i det nye grundspil i 2. division.

Middelfart skal i foråret spille to gange mod den anden fynske klub i oprykningsslutspillet Marienlyst, der fortsat har fire point op til oprykningsstregen.

Middelfart lægger ud mod Nykøbing FC lørdag den 19. marts klokken 15.00. I teorien kan Middelfart hente 48 point i foråret, og det kunne række en plads blandt de tre bedste og dermed oprykning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce