Annonce
Sport

Middelfart comeback-sejrede i vanvittigt vejr: Hagl og sne stormede indover banen

Middelfart-spillerne havde nok foretrukket et vejr som på billedet, da de slog Næsby i forrige runde. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Efter at have været bagud 0-1 ved pausen kom Middelfart tilbage og vandt 2-1 på et mål i 89. minut. Kampen var voldsomt præget af vejret, der bød på kraftig vind og til tider hagl eller sne.

FODBOLD: Borte med blæsten. Det ville hat og briller være, hvis man ikke havde holdt godt fast på dem, da Middelfart hjemme på kunstgræs på træningsanlægget mødte Brabrand 2. påskedag. Trods de svære forhold formåede de fynske værter at hente en 2-1-sejr efter at have været bagud 0-1 ved pausen.

På den meget åbne kunstgræsbane var vejrguderne altså i spil på brutal vis. Det stormede meget kraftigt, hvilket gav en voldsom modvind for Middelfart i første halvleg. Oven i det vekslede det mellem at hagle og sne - med kun få øjeblikke uden nedbør. Man skulle ikke tro, at kalenderen sagde april.

KAMPEN KORT

2. division, pulje 1

Middelfart BK-Brabrand IF 2-1 (0-1)

Middelfarts startopstilling: Casper Radza - Hanus Sørensen (Emil Lyng 81), Niclas Vemmelund (a), Mads Jørgensen, Oliver Skolnik - Jonas Villemoes (Peter Kristensen 71), Lasse Thomsen, Jacob Linnet, Esben Petersen (Casper Johansen 81) - Matthias Præst (Nikolaj Leth 94), Frederik Høgh (Nicolai Frederiksen 71)

Brabrands startopstilling: Christoffer Kørschen - Casper Lykke, Daniel Lundholm, Simon Vesterbæk, Michael Pedersen (a) - Kasper Andersen, Thomas Viggers, Mike Kaljo (Oliver Pedersen 62), Jesper Henriksen (Benjamin Suner 92), Mostafa Maarouf - Henrik Borup

Mål: 0-1 Henrik Borup (40), 1-1 Niclas Vemmelund (84), 2-1 Nicolai Frederiksen (89)

Advarsler: Niclas Vemmelund (42), Daniel Lundholm (54), Jacob Linnet (66), Nicolai Frederiksen (77)

Dommer: Stefan Fyhn

Middelfarts placering: Femtepladsen med 28 point

Næste kamp: Søndag den 11. april kl. 13: Holstebro-Middelfart BK

Middelfart havde store problemer med at få bolden fremad, og det meste af spillet foregik på hjemmeholdets banehalvdel. Derfor var det ikke så overraskende, at det var gæsterne, der skulle score først.

Kasper Andersen blev sendt i dybden ude i højre side, og efter at have afdriblet dagens Middelfart-anfører Niclas Vemmelund tæt på baglinjen slog han en flad bold på tværs. Den nåede frem til Henrik Borup ved bageste stolpe, og han kunne uden problemer sende gæsterne i front efter en halv times spil.

Annonce

Medvind hjalp

I anden halvleg var det så Middelfart-spillernes tur til at have vinden i ryggen. Naturligt nok fik de nemmere ved at få bolden fremad, og en del mere af spillet foregik på Brabrand-halvdelen. Problemet var bare, at de havde svært ved at nedbryde den solide Brabrand-defensiv, så de helt store chancer udeblev.

Den største Middelfart-chance hidtil i halvlegen kom efter 73 minutter, da stopperen Mads Jørgensen trykkede af langt udefra. Bolden slog meget i vinden og var lige ved at snyde Christoffer Kørschen i Brabrand-buret, og han havde nær slået bolden ud til en Middelfart-spiller - men for nu slap gæsterne med skrækken.

Annonce

Indskiftere assisterede og scorede

Selvom stadionuret viste 0-1 med kun en god håndfuld minutter tilbage, nægtede hjemmeholdet at lægge sig ned. Anfører Casper Johansen havde kun været på banen i tre minutter, da han slog et frispark ind i feltet. Her steg Vemmelund til vejrs og stangede udligningen i hus efter 84 minutter.

Men det var ikke nok for fynboerne. En anden indskifter - Nicolai Frederiksen - blev matchvinder med sin scoring i det 89. minut, da han sparkede bolden fladt forbi Brabrand-keeperen.

Annonce

Hurtigere spil i anden halvleg

Ovenpå den sene sejr var Middelfart-træner Jens Letort lykkelig for, at en skidt første halvleg blev afløst af en god anden halvleg.

- Vi synes ikke, vi spillede en god første halvleg. Vi spillede for meget alibi-fodbold, og vi lod egentlig Brabrand kyse os, selvom vi havde snakket om det inden. Folk var klar over i pausen, at de ikke havde leveret det, de skulle, så de var klar til at gå ud og revanchere sig i anden halvleg, siger Letort til Sport Fyn.

- Så gik vi ud og leverede en anden halvleg, hvor vi spillede hurtigt. Vi spillede med de kombinationer, som vi kan, og vi flyttede bolden hurtigere. De fik den der stride modvind med hagl og det hele lige i hovedet, og det hjalp os måske også lidt.

- Så havde vi held med, at vi har en rigtig bred trup, så de indskiftinger, vi lavede, kom ind og gjorde en forskel. Det er meget sjældent, man vinder over Brabrand, når man først er kommet bagud mod dem, så derfor synes jeg, det er en ekstrastor præstation.

I forvejen havde fynboerne en plan om at prøve at køre gæsterne døde, efter der kun var gået fire dage siden Brabrands 0-0-kamp mod Jammerbugt.

- Vi havde snakket om, at vi skulle blive ved med at prøve at løbe på deres kæde - også fordi de havde en kamp i torsdags. Så der var en lille chance for, at de kunne blive mere slidte end os. Da vi så scorede til 1-1, var vi ikke i tvivl om, at vi ville gå efter det andet mål også.

- Vi har 13 finaler i foråret, og nu har vi vundet de fire første - nu skal vi bare fortsætte. Vi satser på at vælte hele lortet ligesom en strike, som Nik & Jay synger det, slutter Letort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce