Annonce
Sport

Middelfart brillerede og tog billetten til 2. division: Men noget helt andet stjal billedet

Middelfart-spillerne i stor jubel efter sejren. Foto: Michael Patrick Larsen
Der var stor jubel i Middelfart, da klubben på sidste spilledag sikrede sig en tur i 2. division næste sæson. Oven i glæden tog afskeden med fire klubkoryfæer meget af opmærksomheden.

FODBOLD: Missionen lykkedes lørdag for Middelfart. I næste sæson står den fortsat på fodbold i 2. division, da middelfarterne på sidste spilledag bibeholdt placeringen i top-6 med en 2-1-sejr over Frem.

Frederik Høgh og Emil Lyng stod for de fynske scoringer på hver side af pausen i en kamp, hvor Middelfart dominerede i første halvleg og sidste halvdel af anden halvleg.

Med sejren undgik den ambitiøse klub en tur ned i den nye 3. division, som kommer til at være fjerdebedste række i næste sæson.

Annonce

Men midt i al glæden var det noget helt andet, der tog fokus hos spillere og trænere.

Farvel

Kampen var nemlig også den sidste for hele fire spillere. Ikke bare den sidste i den blå trøje, men også den sidste som professionel fodboldspiller.

Niclas Vemmelund, Emil Lyng, Simon Smidt og anfører Casper Johansen modtog alle blomster inden kampstart som tak for tro tjeneste inden de skulle spille sidste fodboldkamp i denne omgang.

Derfor var det også en Søren Godskesen med noget blandede følelser, som Sport Fyn fangede efter kampen.

- Det har været en mærkelig dag, fordi vi skulle tage afsked med fire mand, som ikke bare stopper i Middelfart, men også stopper helt med at spille, siger Middelfart-sportschefen.

- Det er fire spillere, der på hver deres måde har betydet meget for Middelfart. Især Casper (Johansen, red.) men vi må ikke glemme de tre andre. Vi ville gerne give dem en god afsked.

KAMPEN KORT

2. division, pulje 1

Middelfart-Frem 2-1 (1-1)

Middelfarts startopstilling: Casper Radza - Emil Lyng, Niclas Vemmelund, Mads Jørgensen, Oliver Skolnik - Peter Dahl (Simon Smidt 86), Martin Conley (Matthias Præst 62), Jacob Linnet, Jonas Villemoes (Jonas Andersen 76) - Casper Johansen (A) (Esben Petersen 62), Frederik Høgh (Nicolai Frederiksen 76)

Frems startopstilling: Andreas Larsen - Christian Bramsborg, Emil Jørgensen, Rasmus Grønne, Matthias Andersen (Kristoffer Dirksen 82) - Daniel Anusic (Oliver Basse 82), Frederik Sundstrup, Jacob Pind (A), Andreas Hansen (Armend Aslani 65) - André Riel (Ayoub Sørensen 82), Lucas Balck

Mål: 1-0 Frederik Høgh (33), 1-1 Lucas Balck (43), 2-1 Emil Lyng (77)

Advarsler: Casper Johansen (8), Frederik Høgh (33), Mads Jørgensen (42), Oliver Skolnik (45), Jacob Pind (87), Nicolai Frederiksen (87)

Bedste spiller: Emil Lyng - slutter karrieren som matchvinder

Inden kampen blev kantspilleren Peter Dahl kåret til årets spiller i klubben. Trods det og en flot afslutning på sæsonen, var det også de fire farvel, der var i fokus.

- Jeg har en følelse af lige nu, at det vigtigste var at få sendt Calle (Casper Johansen, red.), Lyng, Vemme (Niclas Vemmelund, red.) og Smidt godt afsted, siger Dahl til Sport Fyn.

- Særligt Calle. Han er et koryfæ, og han har betydet helt vildt meget for mit fodboldliv i Middelfart. Det rører mig meget, at vi kan sende særligt Calle godt afsted.

- Jeg fældede en tåre, da han blev skiftet ud. Det er rigtig mange år, vi har delt sammen. Og så begyndte jeg at hyle igen, da Lyng scorede det afgørende mål, og jeg kunne se, hvor meget det betød for ham.

- Så blev jeg årets spiller. Jeg havde en målsætning inden sæsonen om, at jeg skulle score nogle flere mål og hjælpe holdet noget mere. Men det skal også siges, at uanset hvem der blev årets spiller, så er den bedste spiller altså Casper Johansen.

Annonce

- Vi hører til her

Inden foråret så det meget svært ud for Middelfart, efter det meget skuffende kun var blevet til 16 point i efteråret. Derfor var der en naturlig tilfredshed at spore hos Godskesen over det fornemme forår, hvor det blev til ni sejre i 13 kampe.

- Vi vidste godt, det ville blive sindssygt svært, fordi vi var langt efter og de andre havde nogle kampe i baghånden. Men det lykkedes fuldt fortjent.

- Vi sluttede med over to point i snit i foråret, som var vores målsætning for foråret.

- Vi hører til her. Jeg tør godt at sige, at vores hold er så godt, at vi skal spille i den tredjebedste række. Det er der ikke nogen tvivl om.

Annonce

Festen fortsætter

Middelfarts cheftræner Jens Letort var en lettet mand ovenpå kvalifikationen til 2. division.

- Det var vemodigt (at tage afsked med spillere, red.), men det havde været helt forfærdeligt, hvis vi ikke havde sikret os den top-6-placering, som vi gik efter.

Resten af dagen skal der festes igennem hos træneren, og det kan godt gå vildt for sig.

- Jeg har inviteret drengene hjem til mig, så nu skal der holdes lidt taler og laves noget lir. Jeg har heldigvis en temmelig stor terrasse, så jeg håber, jeg kan holde dem udenfor.

Frygter du for huset?

- Ja, det gør jeg lidt, vil jeg nok sige, siger en smågrinende Letort til Sport Fyn.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce