Annonce
Middelfart

Alting gik i stå i Christian Eriksens hjemby, da han pludselig faldt om på græsset i Parken

Christian Eriksen har en helt særlig status i Middelfart. Lørdag aften var flere hundrede borgere, herunder borgmesteren, samlet på byens torv for at se EM-kampen mod Finland, da den 29-årige stjerne pludselig faldt om i Parken.
Christian Eriksen har en helt særlig status i Middelfart. Lørdag aften holdt alle vejret, da byens store fodboldhelt lå ned på græstæppet i Parken. Barndomsklubben sendte en rørende besked.

Middelfart: Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) fulgte lørdag aften EM-dramaet på storskærm på Torvet ved værtshuset Guldkronen i Middelfart sammen med sin 20-årige søn.

Som for de fleste andre danskere blev det også en meget bevæget aften for borgmesteren.

- Vi sad vel en 2-300 stykker sammen nede på Torvet, solen skinnede, EM skulle til at gå i gang,  stemningen var i top, og så kommer de her frygtelige billeder af Christian Eriksen lige inden pausen. Det var forfærdeligt og chokerende at være vidne til, og det første jeg tænkte på var hans familie og hans forældre, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Christian Eriksen har ofte været hjemme i Middelfart for at vise sine tricks frem og træne med de lokale børn og unge. Som her for nogle år siden. Christian Eriksen begyndte allerede som tre-årig at spillle fodbold i Middelfart Gymnastik & Boldklub. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix

Borgmesteren har mødt Christian Eriksen ved flere lejligheder. Byens stolte fodboldsøn lægger jævnligt vejen forbi sin barndomsby.

- Christian er indbegrebet af en god fyr og en fair fodboldspiller, og alle i Middelfart har ham jo som deres fodboldhelt. Han betyder virkelig meget for Middelfart. Christian stiller stadig op til arrangementer i byen, og han spiller gerne fodbold med eleverne fra specialskolen Skrillingeskolen, fortæller Johannes Lundsfryd Jensen.

Larmende tavshed

Der var lagt op til stor EM-fest i Lillebæltsbyen lørdag aften med blandt andet koncert på Restaurant Marsvinet med det tyske popikon og kultfigur Nena.

Men festen fusede ud efter Christian Eriksens pludselige kollaps i Parken.

- Hvis begrebet "larmende tavshed" nogensinde skal give mening, så må det vist være lørdag aften. Jeg har aldrig set Middelfarts gågade så tom og stille, som da vi gik hjem efter kampen. Jeg tror, alle her i byen var berørt af situationen, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Et par timer efter kampen lavede Johannes Lundsfryd Jensen et opslag på Facebook med et foto af to unge knægte iført Christian Eriksen-trøjer.

- Det var et foto, som jeg havde fået lov til at låne af en bekendt. Jeg synes, det rammede hele situationen så godt ind, siger borgmesteren.

Ogå Christian Eriksens barndomsklub MG & BK greb til Facebook oven på den dramatiske begivenhed lørdag aften. Klubben sendte en hjerteskærende besked med masser af røde hjerter på og skrev blandt andet:

"Man trækker lige vejret en ekstra gang og bliver mindet om hvor meget livet er kært syntes ellers Corona har givet en øjen åbner. En sejr eller hvad det ender med er lige meget blot ens elskede har det godt så er har man selv det godt. Kære Christian Eriksen du er i vores tanker og din familie".


Hvis begrebet "larmende tavshed" nogensinde skal give mening, så må det være i går. Jeg har aldrig set Middelfarts gågade så tom og stille, som da vi gik hjem efter kampen

Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart


Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen så EM-kampem mellem Danmark og Finland på storskærm ved værtshuset Guldkronen. Arkivfoto: Søren Gottwald
Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Odense

Hvem var skyld i letbaneuheld? Både bilist og letbanefører mener, at de havde grønt lys

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

OB

Christian Eriksen genoptræner på OB's anlæg

Odense

Smitten øges, mistrivslen stiger: Studerende på SDU møder syge op til undervisningen

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Odense

Blomsterbutik: Kærlighed til blomster i Nørregade

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Nyborg

Nedrevet køreledning skabte lange køer på stationen: - Det værste er, når man ikke kan få klar besked

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

GOG

GOG-stjerner er tv-stjerner - alle vil se ligaens to topklubber